SZTE Info

IMG_5636

Végre megnyitja kapuit az SZTE könyvtára!

Ismét látogatható az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtára a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Május 6-ától a védettségi igazolvánnyal rendelkező beiratkozott olvasók újra használhatják az olvasótereket és a PC kabineteket is. 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2021. május 6-ától ismét minden olvasó számára nyitva tart a 194/2021(IV.26.) sz. kormányhatározat értelmében az SZTE Klebelsberg Könyvtára hétköznapokon 8 és 16 óra között.


A könyvtár továbbra is a megfelelő járványügyi előírások betartásával látogatható! A belépést követően kötelező a hőmérsékletmérés; a táskát, kabátot lehetőség szerint a csomagmegőrző szekrényekben kell elhelyezni; sorban állás közben a 1,5 m-es védőtávolságot meg kell tartani; a látogatók használják rendszeresen a kihelyezett kézfertőtlenítőket; a terekben való mozgáskor és ügyintézéskor kötelező a maszkviselés; és a piros jelzéssel ellátott ülőhelyeket szabadon kell hagyni!


A könyvtári terek (olvasótermek, számítógépkabinetek) csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe a 194/2021 (IV.26.) sz. kormányhatározat értelmében. Védettségi igazolványként a 60/2021 (II.12.) számú kormányrendeletnek megfelelően kibocsátott kártyákat fogadnak el (pl.: teszteredményeket nem). A védettségi igazolvány személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes. Kérik, hogy a biztonsági kapun való belépéshez ezeket az okmányokat, továbbá a könyvtári látogatókártyát készítsék elő és azokat mutassák be az egyetemi Biztonsági Szolgálat munkatársainak!


Azok az olvasók, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a könyvtári tereket jelenleg nem látogathatják. Azonban számukra is elérhetőek a következő szolgáltatások:

• raktári kérések leadása távolról (olvasótermi példányokra is);
• a kölcsönzésre kért könyvek átvétele, könyvek visszavétele és hosszabbítása (mindez csak a biztonsági kapuk előtti térben történhet);
• SZTE polgároknak: az e-források otthonról történő elérése.


A könyvtárban érvényes szabályokról és a szolgáltatások elérhetőségéről további információ a könyvtár honlapján elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.