Bezár

Hírarchívum

2-001

Új chatbot az SZTE-n – zsebünkben az intelligens órarend

Új chatbot az SZTE-n – zsebünkben az intelligens órarend

2021. május 18.
2 perc

A Neptun rendszerre épülő Messenger Órarend chatbottal hatékonyabban és sikeresebben szervezhetik a hallgatók a mindennapjaikat a szorgalmi és a vizsgaidőszakban. Pár mozdulat, és máris megjelenik a naptár olyan hasznos információkkal, mint az oktató és a tanterem neve, ráadásul a térkép nézet azt is pontosan megmutatja, hol lesz az óra vagy a vizsga. Az útvonaltervező pedig segít megtalálni a leggyorsabb utat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A chatbot minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét mutatja a kezdéskor szükséges első regisztráció után, a rendszeres frissítéseknek köszönhetően naprakészen, az esetleges változásokat (terem vagy időpont változása) követve. A chatbot előnye, hogy nem szükséges semmilyen applikáció letöltése, csak egyszeri, a Neptun kódot igénylő regisztráció kell a szolgáltatás eléréséhez.


4-001


A felhasználóbarát, az óratípusokat és a vizsgákat különböző színnel jelölő felületen az egyes órára vagy vizsgára kattintva jelennek meg a részletes információk (a pontos cím, a térkép, a kreditek száma – csak hogy a legfontosabbak emeljük ki), így áttekinthető és követhető a naptár.


A chatbotnak köszönhetően kérdésekkel vagy akár szavakkal is kereshető a felület tartalma. Ha például valaki a másnapi óráira kíváncsi, elég a „holnap” szót beírnia, vagy ha a következő vizsgája időpontját szeretné megtudni, a „következő” szóval is tud keresni.


Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik mind az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt – mindannyian tudják, mekkora segítség egy ilyen mindentudó órarend a zsebükben, ha órára kell sietniük, vagy nem jut eszükbe, pontosan hol is lesz a vizsgájuk.


Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, az egyetem elkötelezett a hallgatói sikeresség növelése érdekében, és ehhez nagyban hozzájárulhat a hallgatók segítése az adminisztratív feladatokban való eligazodásban is.


Az Órarend chatbot eléréséről és a tudnivalókról a hallgatók üzenetben kapnak tájékoztatást.


A chatbot a Szegedi Tudományegyetemen valósult meg az Európai Unió támogatásával. Projektazonosító: EFOP-3.4.3-16- 2016-00014


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek