Bezár

Hírarchívum

Bio_5

Megújult a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – újra várja a látogatókat

Megújult a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – újra várja a látogatókat

2021. május 19.
2 perc

Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő intézmény falai mögött az elmúlt időszakban 80 millió Forintból valósultak meg fejlesztések: multifunkcionális épülettel, újra aszfaltozott utakkal, felfrissített Japánkerttel, azon belül egy új tori kapuval, és egy megújult rendszertani gyűjteménnyel lett gazdagabb a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje az elmúlt hónapokban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A beruházásra 80 millió Forintot fordított az intézmény, ennek egy része önerőből, - azaz az elmúlt években félretett bevételéből - egy másik része pedig az egyetem központi támogatásával valósulhatott meg.

 

- A bejárathoz felhúzott, új épületben a pénztár mellett egy büfé, egy női és egy férfi mosdó, valamint egy terasz is helyet kapott, ahol több esemény is megrendezhetővé válik, ha mindazt a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében bevezetett szabályok is lehetővé teszik. Ilyenek lesznek például a különböző tematikára épülő kiállítások, vagy a gyermekeknek szánt, csoportos foglalkozások. Ha lehet, megszervezzük a Levendula és Lótusz Napokat is, amelyek során az említett teraszt szintén kihasználjuk majd – emelte ki Németh Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének vezetője.


Fuveszkert
A Füvészkertben készült galéria a fenti képre kattintva érhető el.

 

Az igazgatónő elmondta: a több, mint egy kilométer hosszú területet felölelő aszfaltozásnak köszönhetően a betonnal borított utak is sokkal biztonságosabban járhatók a Füvészkertben az ott dolgozók és a látogatók számára is.

 

A beruházásra illetve a fejlesztések kivitelezésére akkor került sor, amíg az SZTE Füvészkert zárva tartott 2020 őszén, illetve 2021 első negyedévében a pandémia miatt. Május elején azonban a Magyar Közlönybe foglalt rendelet alapján a Füvészkert is megkezdhette újbóli működését.

 

Az intézmény vezetője hangsúlyozta: a botanikus kert továbbra is védettségi igazolvány nélkül, bárki számára megtekinthető, a trópusi üvegház azonban egyelőre zárva marad. A lepkeház, a páfrányház és az orchidea ház a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára viszont már szabadon elérhető. A maszkviselés az intézmény teljes területén kötelező.


SZTEInfo - Pósa Tamara

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek