Bezár

Hírarchívum

mgk_csaladi_nap

Családi napot tart az SZTE Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen

Családi napot tart az SZTE Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen

2021. június 29.
1 perc

„Nézz szét nálunk!” címmel családi napot tart a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2021. július 3-án, szombaton, 9 és 16 óra között Hódmezővásárhelyen. Az eseményen többek között lovaskocsis programmal, drónbemutatóval és légfegyveres lövészettel várják az érdeklődőket, míg a kisebbek rajzversenyen és terményfelismerő játékban vehetnek részt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Mezőgazdasági Kara sokszínű programkínálattal várja a családi napra érkezőket. A látogatók drón- és trófea-bemutatón, valamint légfegyveres lövészeten vehetnek részt, 9-től 15 óráig pedig lovaskocsin járhatják be a Tangazdaság területét. Ezenkívül 11 órától 13 óráig egy boncolás részleteibe is bepillanthatnak.

 

A rendezvényen a 10 évnél fiatalabb gyerekeket rajzversennyel, terményfelismerő játékkal, a középiskolás korosztályt pedig kvíz-kérdésekkel várják a szervezők. Délelőtt 10 órától megtartják a „Gazdálkodj okosan!” középiskolásoknak szóló pályázat díjátadóját. A legeredményesebbek ösztöndíj-támogatásban részesülnek.

 

A „Teljes kép a tejről” című programon a résztvevők a tejjel kapcsolatos tévhitekről beszélgethetnek a kar szakértőivel. A helyszínen lesz egy szelfi-fal is, ahol bárki fotózkodhat. A standokon egész nap ételt-italt vásárolhatnak a látogatók, de ugyanitt kézművesek portékáihoz is hozzájuthatnak.

 

Az esemény helyszíne a Mezőgazdasági Kar Takács Ferenc Képző Központja (Hódmezővásárhely, Aranyág kert 6. szám alatt), valamint az SZTE Tangazdaság Kft. telephelye (472. sz. főút 195. km).

 

Az ingyenes rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, a legtöbb program kültéri, de a zárt térben tartott programokon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

 

A program az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek