Bezár

Hírarchívum

JIC_final_web

Az SZTE hallgatója is a dobogó tetejére állhatott a EUGLOH Joint Innovation Challenges program zárórendezvényén

Az SZTE hallgatója is a dobogó tetejére állhatott a EUGLOH Joint Innovation Challenges program zárórendezvényén

2021. július 06.
2 perc

Véget ért a EUGLOH Joint Innovation Challenges program - a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Thi Nguyet Hang Nguyen is a dobogó tetejére állt! A témák mindegyike a globális egészség fontosságára hívta fel a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A EUGLOH egyetemek hallgatói közül százan május 6-a óta tíz projekten dolgoztak, tíz csapatban. A projekt zárórendezvénye június 30-án, az online térben zajlott.


A Demo Day-en vendégelőadóként vett részt Ville Kairamo, a Demola Global CEO-ja, aki Future of Universities című előadásában az egyetem és az ipar együttműködéséről, valamint a felsőoktatás átalakulásáról beszélt. Őt követte Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions Managing Directora, aki az innováció különböző hatásait ismertette, valamint prezentálta, hogy a jövőben hogyan alakul át a ma ismert világunk az innovációnak köszönhetően. Előadása a Human Centric Innovation nevet viselte.


Ezután a hallgatók a több tagból álló szakmai zsűri előtt bemutatták prezentációikat, akik ezt követően nemcsak véleményezték, hanem kérdezhettek is a versenyzőktől. A nemzetközi, interdiszciplináris hallgatói csapatoknak 5 percük volt előadni kutatásuk eredményét és a felvetett problémákra talált megoldásaikat.


A legjobbakat egy szegedi hosszú hétvégével és egy egyéves hozzáféréssel jutalmazták, amely az SZTE Coursera-n található tananyagokhoz, vizsgákhoz és tanúsítványokhoz nyújt számukra elérést. Ezen felül a szervezők további mentorálásra nyújtottak lehetőséget az SZTE Virtus mentorcsapata által. Minden résztvevő hallgató a tapasztalat mellett 5 kredittel is gazdagabb lett.


A nyertes csapat tagjai:

  • Thi Nguyet Hang Nguyen – Szegedi Tudományegyetem
  • José Santos – Porto Egyetem, Portugália
  • José Coutinho – Porto Egyetem, Portugália

A csapatok az SZTE Virtus Mentorprogramja által támogatott projekten dolgoztak, amelynek középpontjában a Better Dose, okos gyógyszeradagoló továbbfejlesztése állt. A kutatás során értékes visszajelzéseket kaptak a leendő felhasználóktól és a piac jelenlegi helyzetéről. Emellett, elkészítették az eszköz 3D modelljét és a hozzá tartozó applikáció prototípusát is.


Azokat, akiket érdekel, hogyan válhat valaki vállalkozóvá és lehet belőle igazi innovátor, keresse fel az SZTE Virtus program munkatársait, akik további információval szolgálnak majd a közelgő eseményeikről, és az egyéb lehetőségekről az SZTE-n belül. E-mail cím: virtus@szte.hu


SZTEinfo - Pósa Tamara
Fotó: Huszár Attila
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek