SZTE Info

palyazatok_nyito

Pályázati lehetőségek az SZTE-BTK hallgatóinak

A Szegedi Tudományegyetem minden félévben számos lehetőséget kínál a tehetséges fiataloknak. Ezúttal az SZTE-BTK hallgatóinak meghirdetett pályázatokat foglaltuk össze.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredménnyel büszkélkedő hallgatók megpályázhatják a Sófi-ösztöndíjat, melynek célja a fiatal tehetségek támogatása. Az ösztöndíjat már az elsőéves hallgatóknak is érdemes megpályázni, mert a későbbi években így pluszpontokat szerezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2021. február 11. (csütörtök) 12 óra.

A pályázat részletes leírása itt érhető el.

Több évtizedes múltra tekint vissza az Ujvári János diplomadíj-pályázat, amit a végzős hallgatók pályázhatnak meg minden évben a tavaszi és az őszi félévben. A pályázat a hallgatók diplomadolgozati témájához kapcsolódva mutatja be a szellemitulajdon-védelem szerepét és jelentőségét.

A pályázat részletes leírása itt érhető el.

További hasznos pályázatokkal és ösztöndíjakkal várja a hallgatóit az SZTE-BTK. A lehetőségek folyamatosan kerülnek fel a honlapra. Az alábbi linken találhatóak az aktuális kiírások.

SZTEinfo - Mátó Gábor
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.