SZTE Info

szte_the_20202

Újabb EUGLOH tréning indul a Szegedi Tudományegyetem szervezésében

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében zajlik a EUGLOH Szövetség következő eseménye: a MaPLaS+S entrepreneurial skills and self-audit pitching training című ötnapos online kurzuson 2020. szeptember 21-25. között vehetnek részt az előzetesen regisztrált PhD hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tréning célja, hogy rávilágítson a vállalkozói szféra szereplői számára fontos témákra, ezzel hozzájárulva a vállalkozások közötti stabil és rendezett jogi és gazdasági kapcsolatokhoz. Az ötnapos kurzus általános ismereteket ad a hallgatóknak, hogy a vállalkozások alapításához és működtetéséhez szükséges feltételeket könnyebben átláthassák, emellett fejleszti a doktoranduszok problémamegoldó, kommunikációs és egyéni („soft skills”) készségit, hogy a jövőben minél sikeresebb szereplői lehessenek a gazdaságnak.


Az angol nyelvű tréning 4 modulra épül, és egy versenynappal zárul, ahol a leendő vállalkozók „próba auditon” vehetnek részt.


A részt vevő hallgatók a képzés elvégzését igazoló oklevél mellé 1,5 kreditet is kapnak.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.