Bezár

Hírarchívum

1170_430_honlap__47_

SZTE Felkészítő Napok - Jelentkezz október 11-ig az online programokra!

SZTE Felkészítő Napok - Jelentkezz október 11-ig az online programokra!

2020. szeptember 30.
3 perc

2020. Október 15-20. között változatos tanácsadási kínálattal várja az érdeklődőket az SZTE Felkészítő Napok. Pályatervezés, CV tanácsadás, interjúszimuláció is szerepel a programok között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Karrier Napok előtt Felkészítő Napokra várja hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem. 2020. Október 15-20. között változatos tanácsadási kínálattal várja az érdeklődőket.


A pályatervezés elsősorban azoknak szól, akik nem érzik magukénak saját szakjukat, szívesen kitekintenének más lehetőségekre, ami érdeklődésüknek, motivációiknak inkább megfelel. A tanácsadás része a munkaerőpiaci kapcsolódások megtalálása is, annak feltérképezése, hogy a végzést követően milyen irányok, akár konkrét munkakörök állnak majd a hallgató előtt, mit tehet annak érdekében, hogy szakmai és személyes készségei tekintetében a lehető legfelkészültebben induljon neki a munka világának.


A CV tanácsadást ajánlják mindenkinek, aki gyakornoki hely, állás vagy éppen ösztöndíj megpályázása előtt áll. Itt az alkalom, hogy egy formai és tartalmi szempontból is a HR-es figyelmét megragadó önéletrajz szülessen a tanácsadás kimeneteleként.


Mit profitálhat a hallgató az interjúszimulációból? Tisztában lesz az interjú felépítésével, a várható interjúkérdésekkel és visszajelzéseket kap arról, hogy viselkedésével és válaszaival mit sugall magáról. Tét nélküli, saját élményű tanulási folyamat ez, ahol levonhatja saját tanulságait és megfogadhatja mindazokat a jótanácsokat, észrevételeket, amiket az interjúztató ajánl, hogy valós interjúhelyzetben majd a lehető legjobb formáját nyújthassa!


Online workshopok


Az "Európa a nappalidban" elnevezésű program arra nyújt lehetőséget, hogy az érdeklődők tájékozódjanak külföldi munkavállalásról, továbbtanulásról és szakmai gyakorlatról, illetve megismerhetik a nemzetközi mobilitási lehetőségeket is. A felkínált szekciók közül választva adott szervezet szakembereitől kérdezhet, praktikus útmutatást kaphat.


A Design Thinking workshopon olyan kreatív módszert sajátíthatnak el a fiatalok, amely tervezői szemlélettel keresi a felmerülő, számukra új helyzetben a leginkább megfelelő választ. Tervezés, kutatás, alkotás, szabadság lesznek a workshop legjellemzőbb kulcsszavai, mely elsősorban a pályatervezésre fókuszál, de mutatja az újkeletű, izgalmas eszköz egyéb felhasználási lehetőségeit is!


Október 20-án két online előadásra invitálják az érdeklődőket: Kilátások, lehetőségek a COVID idején. Hogyan hat a munkáltatókra és Rád? - a jelenlegi helyzetet járja körbe, kitérve arra, hogy hogyan érintette ez a munkaerőpiacot, a toborzási-kiválasztási folyamatokat, melyeknek gyakornoki hely- vagy álláskeresőként a hallgató is aktív részese.


Valamint egy olyan előadást is terveznek a szervezők, amely a keresési folyamat menedzselését, az egymást követő lépések megtervezését teszi átláthatóvá, hogy egyben látva az egészet és a részeket könnyebben tájékozódjanak az egyetemisták és lépjenek a kivitelezés útjára.


A programokra október 11. 23:00 óráig várják a jelentkezéseket!


A tanácsadások és workshopok a létszámkorlátok miatt gyorsan betelnek, ezért ajánlott követni az SZTE Karrier Iroda Facebook oldalát, és böngészni honlapjukat.



Jelentkezés a Felkészítő Napok programjaira: https://tinyurl.com/y3bbeens

Jelentkezés az Európa a nappalidban workshop-ra: https://tinyurl.com/y6amgwjv


A részletes program itt elérhető.


SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek