Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_Krisztin

A SZAB új elnöke: Krisztin Tibor matematikus, az MTA rendes tagja, az SZTE professzora

A SZAB új elnöke: Krisztin Tibor matematikus, az MTA rendes tagja, az SZTE professzora

2020. szeptember 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemet három akadémikus professzora is tagja az MTA SZAB új elnökségének. A Szegedi Akadémiai Bizottság új elnöke: Krisztin Tibor akadémikus, az SZTE matematikus professzora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztújítást tartott az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság elnökének és alelnökeinek megválasztása 2020. szeptember 4. napján lezárult.


Festmeny_elott_j

A SZAB Közgyűlése a 2020-2023. akadémiai ciklusra elnöknek a Széchenyi-díjas matematikus Krisztin Tibort, az MTA rendes tagját, a Szegedi Tudományegyetem professzorát, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék vezetőjét választotta.

 

Az MTA SZAB új alelnökei:

a Széchenyi-díjas magyar növénygenetikus Dudits Dénes, az MTA rendes tagja, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont emeritus kutatóprofesszora;

 


Nyito_Hohmann_J

„A magyar gyógyszerkutatásért” plakettet elnyert Hohmann Judit, az MTA levelező tagja, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézet intézetvezető egyetemi tanára;

 

KemenyLajos1

a legutóbb Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjban részesült Kemény Lajos, az MTA levelező tagja, az SZTE Általános Orvostudományi Kar professzora, az SZTE ÁOK és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, az Európai Tudományos Akadémia tagja.

 

 

SZTEinfo

Fotók: Bobkó Anna

 

Az MTA SZAB elnökségébe beválasztott három akadémikusról, az SZTE három professzoráról korábban készült cikkek közül 1-1 interjú:

 

„Akinek van attraktora, az azért már csinált valamit a matematikában” – Krisztin Tibort, az SZTE professzorát kérdeztük

 

Kitartás és precizitás - Hohmann Judit akadémikus portréja

 

Tudományos és innovációs munkáját is elismerték az SZTE Bőrgyógyászati Klinika igazgatójának
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek