Bezár

Hírarchívum

SZTE_THE_2021

Ismét előkelő helyen áll az SZTE a THE világrangsorában

Ismét előkelő helyen áll az SZTE a THE világrangsorában

2020. szeptember 03.
1 perc

A 2020. szeptember 2-án közzétett Times Higher Education World University Rankings listán megtartotta tavalyi helyét az SZTE: továbbra is a 801-1000. helyen áll a felsőoktatási intézmény. A kutatás minősége alapján az SZTE a legjobb vidéki egyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

93 ország több mint 1500 egyetemét vizsgálta meg 2021-es rangsorában a brit Times Higher Education, mely évről-évre kiadja a világ top egyetemeinek listáját. A 2020. szeptember 2-án közzétett rangsorban az SZTE a 801-1000. helyen szerepel, így megtartotta tavalyi pozícióját a Tisza-parti universitas. A vizsgált értékek közül a nemzetköziség a legerősebb mutatója az intézménynek, emellett kiemelkedik a vidéki egyetemek közül a kutatás minőségében is. A 2021-es listára 9 magyarországi egyetem került fel.


A rangsor összeállításánál 13 mutatót vettek figyelembe 5 csoportba osztva: a tanulási környezet, a kutatás minősége, az idézettség, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziség. Az első három szempont 30-30%-os, az ipari bevétel 2,5%-os, a nemzetköziség pedig 7,5%-os súllyal számít be a teljes pontszámba.


A tavalyi évhez képest szinte minden mutató értéke javult, ami arról tanúskodik, hogy az SZTE sikeresen tartja a lépést a nemzetközi mezőny dinamikus fejlődésével. A THE szerint a vidéki egyetemek közül az SZTE-n a legjobb a kutatás minősége.


A teljes rangsor itt érhető el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek