Bezár

Hírarchívum

Dia1

Frissített információ PCR tesztek vonatkozásában

Frissített információ PCR tesztek vonatkozásában

2020. szeptember 15.
5 perc

Az alábbiakban foglaljuk össze a Szegedi Tudományegyetem által a hallgatók számára biztosított SARS-CoV2 PCR szűréssel és annak igénybevételével kapcsolatos információkat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ingyenesen igénybe vehető szűrés azon hallgatók számára biztosított, akiknek a Magyarországra történő beutazásukkor a hatóság elrendelte a 14 napos házi karantént, illetve azon egészségügyi képzésben részt vevő magyar hallgatók számára, akik gyakorlatukat töltik a Klinikák valamely épületében.

 

Letölthető infógrafika a COVID19 Tesztelés 2020/2021 feltételeiről és folyamatairól.

 

1. Magánszálláson (albérlet, saját lakás, hotel, motel, stb.) tartózkodók:


Kérjük, hogy az alábbi linken található Modulo regisztrációs felületünkön foglaljanak időpontot a mintavételhez. A mintavétel helyszíne az SZTE Apáthy Kollégiuma (Szeged, Apáthy István u. 4., 6720).


Az időpont-foglalás véglegesítésének alábbi előfeltételei vannak:

  • Csak a már Szegedre érkezett hallgatók tudnak időpontot foglalni
  • A hallgatóknak hozzá kell járulnia, hogy személyes adatait, illetve a vizsgálat elvégzésével kapcsolatban keletkezett betegadatokat az Egyetem, illetve az arra feljogosított munkatársai a járványügyi hatósággal folytatott kommunikációban felhasználják, továbbítsák.
  • A hallgatónak szükséges meghatalmaznia az Egyetemet, hogy a járványügy által a karantén alóli mentesség érdekében folytatott eljárásban a Szegedi Tudományegyetem a hallgató jogi képviseletét elláthassa teljes jogkörrel. A meghatalmazás az online link kitöltésekor töltendő ki. A meghatalmazás papír alapú példányának aláírása az első mintavételkor szükséges.

Az első időpont lefoglalásakor a második mintavétel időpontja automatikusan generálódik a rendszeren keresztül (minimum 48 óra elteltével kerülhet sor a második vizsgálatra).

 

Azon hallgatók, akik valamely shengeni térségbe tartozó országban akkreditált laboratórium által kiállított negatív SARS-CoV2 teszt eredményével érkeznek, mentesülhetnek egy szűrés alól. Ebben az esetben a hozott teszt eredményét az arrival@szte.hu e-mail címre kérjük megküldeni, illetve a teszt időpontjának lefoglalásakor a Modulo felületén szükséges jelezni, hogy rendelkezésre áll egy negatív SARS-CoV2 PCR teszteredmény.


Szeretnénk felhívni hallgatóink figyelmét, hogy a shengeni országból hozott teszteredményt abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha azt követi egy 48 órán belül Magyarországon elvégzett második tesztelés, melynek dátuma, és a schengeni országból hozott eredmény dátuma között nincs több, mint 5 nap.

 

Amennyiben mind a két eredmény negatív, úgy az Egyetem egy kérelemmel fog élni a járványügyi hatóság felé, melyben kérni fogja, hogy mentesítsék a hatósági karantén alól. A karantén helyszínét abban az esetben hagyhatja el, ha erről a hatóság határozatot hozott. A határozat elkészültéről az Egyetem minden esetben értesíti a hallgatót e-mailen keresztül.

 

Ha a tesztek bármelyikének pozitív a laboreredménye SARS-CoV2 vírusra, úgy a járványügyi hatóság fogja a hallgatóval felvenni a kapcsolatot, és tájékoztatni őt a további teendőkről.

 

2. Kollégiumban tartózkodók kérjük az alábbiak szerint járjanak el:


Amennyiben valamely kollégiumba felvételt nyert a hallgató, vagy karantén idejét valamely kollégiumban tölti, akkor a szűrések mintavétele az Öthalmi és Apáthy Kollégiumokban történik. A mintavételezés időpontjait a kollégiumban határozzák meg, és azok eredményei is a Kollégiumokban lesznek elérhetőek.

 

Amennyiben a két PCR teszt eredménye negatív, úgy Önök egy meghatalmazást fognak adni az Egyetemnek, miszerint a járványügy által folytatott eljárásban a Szegedi Tudományegyetem a jogi képviseletüket elláthatja teljes jogkörrel. A meghatalmazásokat a kollégiumok munkatársai kitöltés céljából eljuttatják Önökhöz, melyeket az első mintavételkor szükséges majd aláírni. Ezt követően az Egyetem egy kérelemmel fog élni a járványügyi hatóság felé, melyben kérni fogja, hogy mentesítsék a hatósági karantén alól. A hatóság döntésének átvételét követően elhagyhatja a karantén helyszínét, és elfoglalhatja normál kollégiumi szállását.

 

Ha a tesztek bármelyikének pozitív a laboreredménye SARS-CoV2 vírusra, úgy a járványügyi hatóság fogja Önökkel felvenni a kapcsolatot, és tájékoztatja Önöket a további teendőkről.

 

  1. Egészségügyi képzésben részt vevő hallgatók, akik klinikai gyakorlatukat töltik a Szegedi Tudományegyetemen

 

Azért, hogy hallgatóink részt vehessenek a 2020/2021-es tanév őszi félévében a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ épületeiben zajló oktatásban, a Szegedi Tudományegyetem biztosít egy SARS-CoV2 PCR szűrést azon hallgatói számára, akiknek szükséges a Klinikai Központ valamely épületébe belépni és ott hosszabb ideig tartózkodni. Ebben az esetben egy mintavételre van szükség.

 

A tesztelés az alábbi évfolyamok és oktatási programok hallgatói számára előírt:

  • Fogorvostudományi Kar: negyed- és ötödéves hallgatói;
  • Általános Orvostudományi Kar: harmad-, negyed-, ötöd- és hatodéves magyar és angol nyelvű program hallgatói; német nyelvű program másodéves hallgatói; szabadon választható klinikai kurzusok másodéves hallgatói;
  • Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar: ápolói képzésén részt vevő első- és másodéves hallgatók; ápolói és gyógytornászi képzésben részt vevő harmad- és negyedéves hallgatók, dentálhigiénikus képzésben részt vevő harmad- és negyedéves hallgatók;

Felhívjuk hallgatóink szíves figyelmét, hogy a fentiek értelmében a Klinikák épületeit csak azon hallgatók használhatják (belépés és ott-tartózkodás céljából), akik rendelkeznek egy negatív PCR szűrés eredménnyel. A tesztek elvégzéséhez szükséges mintavételezés időpontjait az alábbi Modulo linken érhetik el.

 

A mintavételezésnek két helyszíne van: SZTE Apáthy Kollégium és az SZTE ÁOK Tisza Lajos krt. 107. szám alatti épület.

 

Kérjük, hogy a fenti linken regisztrálni szíveskedjenek. Bízva abban, hogy a fenti intézkedések az Önök biztonságos és egészséges évkezdését szolgálják, kívánunk Önöknek sikeres tanulmányokat!


PCR teszt laboreredmény


Amennyiben már részt vett a mintavételen, és a korábbi üzenetben felsorolt egészségügyi képzések valamelyikének a hallgatója, úgy a PCR teszt eredményét a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal honlapon ügyfélkapu belépéssel TAJ szám megadása után tudja letölteni.


Amennyiben részt vett a Szegedi Tudományegyetem által biztosított SARS-CoV2 PCR szűrésen, úgy örömmel tájékoztatjuk, hogy a PCR tesztjeinek a laboreredményét el fogja tudni érni elektronikus formában a Modulo felületén keresztül. Önnek nincs más dolga, mint bejelentkezni a Moduloba, megnyitni a korábban kitöltött űrlapját, mellyel jelentkezett a szűrésre, a leleteket az űrlap alján fogja megtalálni PDF formátumban és onnan fogja tudni letölteni. Figyelem! A letöltést és elfogadást követően a Modulo 30 napon törölni fogja automatikusan az eredményét, így kérjük amennyiben szüksége van rá a későbbiek folyamán, úgy töltse le és őrizze meg!


Tájékoztatjuk továbbá, hogy a feltöltéseket 2020.09.21. napján kezdjük meg az egészségügyi szakokon tanuló és gyakorlataikat a Klinikai Központ épületeiben folytató hallgatók eredményeivel, tekintettel arra, hogy a tanulmányaik folytatásához rendelkezniük kell azokkal.

Az Egyetem központi épületében (6720 Szeged, Dugonics tér 13.) történő leletkiadás megszűnt, a továbbiakban ezen a címen nem áll módunkban kiadni eredményeket, kérjük azokat a Modulo felületén keresztül töltse le!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek