SZTE Info

SUP_a_Tiszán

Ellepték a SUP-ok a Tiszát

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói az SZTE Sportközpont, Sportiroda és a Szegedi Vízitelep szervezésében ismerkedhettek meg a SUP-okkal (Stand Up Puddle) vízi eszközökkel 2020. szeptember 17-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem híres a sportolási lehetőségek sokszínűségéről. Szász Róbert, az SZTE JGYPK Sportközpont oktatója, az SZTE Sportiroda és a Szegedi Vízitelep közös szervezésében az SZTE hallgatói egy új sportággal ismerkedhettek meg 2020. szeptember 17-én, mely nem más, mint a SUP (Stand Up Paddle).


A SUP-ozás napjaink egyik igazán felkapott, népszerű sportágává nőtte ki magát, mely magyarul leginkább az állószörf vagy állva-evezés kifejezéssekkel írható le. A sportágat tulajdonképpen bárki, kortól, és nemtől függetlenül végezheti. A SUP deszkákat számos módon lehet használni, a vízi túrázástól kezdve, a kardio edzésen át a jógáig szinte bármire. A SUP-ozás nem igényel előképzettséget sem, az állószörf használatát bárki elsajátíthatja néhány perc alatt.


SUP_kepek
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.


Már az SZTE Sportközpont első rendezvénye is nagyon népszerű volt a hallgatók körében, így, aki esetleg kimaradt az első alkalomból, most a SUP ismerkedés 2.0-n még részt vehet. A következő alkalmat 2020. szeptember 24-én tartják a Víztelepen, melyre a szaszr65@gmail.com e-mail címen, a név, kar, születési adat (év, hó, nap) és Neptun kód megadásával lehet jelentkezni.


Az eseményen a kötelező testnevelés órára járó hallgatók pótolhatnak egy órát!


Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt, csak magabiztosan úszni tudó személyek jelentkezését várják!


További információ az SZTE Sportközpont honlapján és Facebook oldalán érhető el.


Fotók: Szász Róbert (SZTE Sportközpont)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.