Bezár

Hírarchívum

SUP_a_Tiszán

Ellepték a SUP-ok a Tiszát

Ellepték a SUP-ok a Tiszát

2020. szeptember 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói az SZTE Sportközpont, Sportiroda és a Szegedi Vízitelep szervezésében ismerkedhettek meg a SUP-okkal (Stand Up Puddle) vízi eszközökkel 2020. szeptember 17-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem híres a sportolási lehetőségek sokszínűségéről. Szász Róbert, az SZTE JGYPK Sportközpont oktatója, az SZTE Sportiroda és a Szegedi Vízitelep közös szervezésében az SZTE hallgatói egy új sportággal ismerkedhettek meg 2020. szeptember 17-én, mely nem más, mint a SUP (Stand Up Paddle).


A SUP-ozás napjaink egyik igazán felkapott, népszerű sportágává nőtte ki magát, mely magyarul leginkább az állószörf vagy állva-evezés kifejezéssekkel írható le. A sportágat tulajdonképpen bárki, kortól, és nemtől függetlenül végezheti. A SUP deszkákat számos módon lehet használni, a vízi túrázástól kezdve, a kardio edzésen át a jógáig szinte bármire. A SUP-ozás nem igényel előképzettséget sem, az állószörf használatát bárki elsajátíthatja néhány perc alatt.


SUP_kepek
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.


Már az SZTE Sportközpont első rendezvénye is nagyon népszerű volt a hallgatók körében, így, aki esetleg kimaradt az első alkalomból, most a SUP ismerkedés 2.0-n még részt vehet. A következő alkalmat 2020. szeptember 24-én tartják a Víztelepen, melyre a szaszr65@gmail.com e-mail címen, a név, kar, születési adat (év, hó, nap) és Neptun kód megadásával lehet jelentkezni.


Az eseményen a kötelező testnevelés órára járó hallgatók pótolhatnak egy órát!


Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt, csak magabiztosan úszni tudó személyek jelentkezését várják!


További információ az SZTE Sportközpont honlapján és Facebook oldalán érhető el.


Fotók: Szász Róbert (SZTE Sportközpont)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek