SZTE Info

entrepoly_week

The Entrepoly week – „komoly játék” a EUGLOH programjai között

Vállalkozókészséget fejlesztő online tréninget szervez az SZTE a EUGLOH projektben 2020. november 23-a és 26-a között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A gamifikáció olyan tanulást és módszert jelent, amely játékosítva segít elsajátítani a komoly, tudományos tartalmakat. A EUGLOH projektben 2020. november 23-a és 26-a között, az Entrepoly week keretében a vállalkozókészség fejlesztése lesz a középpontban, méghozzá online játékok segítségével. A konzultációk, csapatfeladatok és a folyamatos mentorálás mellett tehát a résztvevők egy izgalmas, több pályából álló programot teljesítenek, miközben olyan készségeik fejlődnek, mint például a kreativitás, interaktivitás és jövőkép alkotás.


Az angol nyelvű, online tréningre képzéstől függetlenül bárki jelentkezhet a EUGLOH szövetség egyetemeiről 2020. november 16-ig. További információ és regisztráció itt elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.