SZTE Info

124485570_10222999386271556_638748858116001021_o

Szent-Györgyi Albert teniszversenyt rendeztek az SZTE-n

A SZOTE testnevelési tanszéke 26 évvel ezelőtt tartotta először a professzorok részére a Szent-Györgyi Albert teniszversenyt. Kisebb kihagyásokkal, azóta is minden évben megszervezik a rendezvényt, idén november 8-án volt a verseny az SZTE Erzsébet Ligeti Teniszközpont pályáin, ahol kiváló eredmények születtek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eredeti tervek szerint 2020. október 25-ére kiírt versenyt esőzés miatt nem tudták megtartani, így végül november 8-ára került az időpont. A versenyre 38-an neveztek, akik előmérkőzéseken vettek részt a verseny előtt. A teniszversenyt Dr. Boros-Gyevi László, a Szent-Györgyi Albert baráti kör tagja szervezte. A verseny támogatói: Goodwill Pharma Kft, SZTE Sportközpont, GREEN Szabadidősport Egyesület, Szent-Györgyi Albert baráti kör.teniszverseny
Szent-Györgyi Albert teniszversenyA versenyen a következő eredmények születtek:

Női kategória:
I. Dr. Barna Katalin
II. Almási Anett


40 év alatti kategória:
I. Tóth Benedek
II. Balogh Patrik
III. Curley Géza


40 év feletti kategória:
I. Kurunczi Lajos
II. Pádár Zoltán
III. Berecz Árpád


60 év feletti kategória:
I. Zsivicz József
II. Protity Sándor
III. Halász Péter


100 alatti páros kategória:
I. Ollai Róbert-Dorogi Csaba
II. Balogh Patrik-Szilágyi Zoltán
III. Zsivicz József-Berecz Árpád


100 feletti páros kategória:
I. Zsivicz József-Berecz Árpád
II. Halász Péter-Makó Csaba
III. Dr. Bozóki Zoltán-Vajda Róbert


120 feletti páros kategória:
I. Ördög István-Falkenstein János
II. Dr.Boros-Gyevi László-Ollai Róbert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.