SZTE Info

pexels-jody-parks-4668487

„Kapcsolj ki” az SZTE Mozdulj új kihívásával!

Ismét sportos kihívást indított az SZTE Sportközpontja. A „Kapcsolj ki” – SZTE Mozdulj! kihívás célja, hogy önálló testmozgásra hívják az egyetemi hallgatókat. A sportos fiatalok bármilyen edzésformát választhatnak, a teljesítményről a CooSpace-re kell feltölteni a képernyőfotókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 „Kapcsolj ki, mozdulj az egészségedért!” mottóval hívja és ösztönzi önálló testmozgásra a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit az SZTE Sportközpontja.


A hallgatók szinte bármilyen mozgásformát választhatnak, a cél, hogy eddzenek otthon. Lehet például jógázni, ugrókötelezni, lépcsőzni, sajáttestsúlyos gyakorlatok végezni, de akár táncolni is. Természetesen beltéri és kültéri eszközök használatára is lehetőség van: szobabicikli, bicikli, görkorcsolya is terítékre kerülhet. De, aki futni, vagy csak sétálni szeretne, arra is lehetőség van.


A sportolni vágyó hallgatóknak annyi a dolguk, hogy applikáció vagy sportóra segítségével mérjék az elégetett kalória mennyiségét, erről készítsenek egy képernyőfotót, amelyet a CooSpace „Kapcsolj ki! 2020/21. I. félév” alszíntérben létrehozott vizsgateszthez kell feltölteni.


A képernyőfotók feltöltésére 2020. december 13-ig van lehetőség, az adott heti teljesítményeket pedig minden hét végéig kell feltölteni.


Jelentkezési útmutató itt található:Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.