SZTE Info

FBcover

Első SZTE Online Karrier Napok: november 24-26

Idén ősszel a COVID-19 járványhelyzetre való tekintettel a Karrier Napok online formában valósul meg. 2020. november 24 és 26 között kényelmesen, akár otthonról léphetnek kapcsolatba a cégképviselőkkel a hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az esemény a CooSpace-n az „SZTE Online Karrier Napok” elnevezésű színtérben zajlik majd, melyhez az egyetem aktív hallgatói automatikusan hozzáférnek, de a korábban végzett álláskeresők számára is biztosítanak hozzáférést a felülethez a szervezők. Az aktív hallgatók számára egyéb teendő a rendezvény kezdetéig nincs. A rendezvény indulásakor, amikor a színtér aktívvá válik, minden tartalmat láthatnak majd az érdeklődők.


Végzett hallgatók, akik korábban már használták a CooSpace-t, a korábbi felhasználónevükkel (Neptun- vagy EHA kód) és jelszavukkal továbbra is beléphetnek a felületre, és csatlakozhatnak az SZTE Online Karrier Napok színteréhez. A színtér (bejelentkezés után) közvetlenül elérhető ide kattintva. 


Azok az érdeklődők, akik rendelkeztek Neptun-kóddal és jelszóval, de ezek valamelyikére nem emlékeznek, ide kattintva a személyes adataik megadásával megnézhetik a kódot, illetve megadhatnak új jelszót.


Akik korábban nem rendelkeztek hozzáféréssel a CooSpace-hez, azonak a nevük és az e-mail címük megadásával (illetve amennyiben rendelkeznek ETR hozzáféréssel, az EHA-kódjukkal,) az alábbi linken regisztrálhatnak és a szervezők készítünk nekik egy kódot. >> Adatok megadása << A rendezvényt megelőzően az űrlapon megadott e-mail címre küldik a szervezők a belépési adatokat.Színterek használata


Az SZTE Online Karrier Napok számára saját színteret hoztak létre a szervezők az egyetem CooSpace rendszerében. Ez a színtér az esemény főszíntere. A színtér (bejelentkezés után) közvetlenül elérhető ide kattintva.  


A főszíntrében az állást kínáló cégek nyolc szakterület szerint csoportosítva jelennek meg: informatikai terület, mérnöki terület, gazdasági terület, jogi terület, egészségügyi terület, természettudományi terület, nyelvi terület, egyéb terület.


Ezen felül egy külön színtérben jelenítik meg a mikrovállalkozások és egyéb szolgáltatók ajánlatait. A szakterületek alatt felsorolva megtalálhatók az állást kínáló cégek saját színterei. Bizonyos cégek esetében az ajánlatok megtekintésén felül lehetőség van kérdések feltételére a cég képviselőjének fórumon keresztül, önéletrajz beküldésére a CooSpace-n keresztül. Az érdeklődők megnézhetik a cég előadását, részt vehetnek egy online interjún a cég képviselőjével.


A szervezők november 16-ig még várják a résztvevő cégek - állást kínálók, mikrovállalkozások és szolgáltatók - jelentkezését ide kattintva.


SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.