SZTE Info

Cancelled

Elmaradnak a Mentor(h)áló Pedagógiai esték előadásai

A járvány miatti szigorítások következtében elmaradnak a Mentor(h)áló Pedagógiai esték előadásai is. A 2020-as előadássorozat második évadának öt előadását érinti a bevezetett korlátozás. A korábban megvásárolt jegyek visszaválthatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2020. november 11-én bevezetett korlátozó intézkedések miatt a következő hetekben a Mentor(h)áló Pedagógiai esték című sorozat előadásai is elmaradnak. Ez az idei évad öt előadását érinti:


2020. november 17. Kepes András: Szikrázó mondatok

2020. november 23. Dr. Bánki György: Szerelem egy nárcisztikussal

2020. december 1. Kozma-Vízkeleti Dániel: Mit hozunk otthonról?

2020. december 2. Dr. Gyarmathy Éva: Az Atipikus lesz a tipikus

2020. december 15. Tóth Árpád: A dal mögött megbúvó nép - emberi történetek népdalaink tükrében


A fenti előadásokra korábban megvásárolt jegyek visszaválthatók, ennek menetéről az IH Rendezvényközpont oldalán találhatók a pontos információk. Tóth Árpád december 15-re tervezett előadására még nem indult el a jegyértékesítés, tehát a jegyek visszaváltása itt nem merül fel.


A Mentor(h)áló Pedagógiai esték most elmaradó valamennyi előadását a szervezők a következő hetekben igyekeznek a tavaszi évadra átszervezni - amint megvannak az új időpontok, jelezni fogják. Az új előadásokra nem lesznek érvényesek a mostani jegyek, tehát javasolt mihamarabb visszaváltani azokat.


A 2020-as év – az ismert okok miatt – a Mentor(h)áló életében is rendhagyó volt, ennek ellenére a Pedagógiai esték 10 előadásán közel 4.100 néző vett részt: Lubics Szilvia ultramaraton-futó, Mérő László matematikus, pszichológus és Görög Ibolya protokollszakértő előadásai teltházat vonzottak. Sokan voltak kíváncsiak Boldizsár Ildikó mesekutató, Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, vagy épp a sorozat idei „záróelőadását” tartó Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő előadására is. A Somogyi-könyvtárban pedig négy tartalmas estén mintegy 350 néző volt jelen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.