Bezár

Hírarchívum

konyvtar

SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár használati információk

SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtár használati információk

2020. március 13.
3 perc

Az egyetemi hallgatók és a város olvasói előtt a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára bizonytalan ideig zárva tart. Belépésük a könyvtár területére, valamint a kölcsönzés, a könyvek visszavétele nem lehetséges. Az egyetemi oktatók és dolgozók számára a rendkívüli zárva tartás alatt is elérhetőek a könyvtár egyes szolgáltatásai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Használati információk SZTE-s hallgatók és nem SZTE-s olvasók részére


Az egyetemi hallgatók és a város olvasói előtt a könyvtár bizonytalan ideig zárva tart. Belépésük a könyvtár területére, valamint a kölcsönzés, a könyvek visszavétele nem lehetséges. Késedelmi díjat a bezárási időszakra nem számítanak fel, az időközben lejáró példányok visszahozatala is a következő nyitási napra tolódik.

  • a 2020.03.11-12-én kikölcsönzött éjszakára elvihető példányok lejárata áprilisban esedékes
  • a korábban keletkezett késedelmek megmaradnak, de nem gyarapodnak a zárva tartás alatt
  • azokat a kölcsönzéseket, amelyek 2020. március hónap második felében jártak volna le, meghosszabbították
  • a kikölcsönzött példányok állapotát itt lehet ellenőrizni
  • az SZTE-s hallgatók számára elérhetőek az előfizetett e-források a proxy-szolgáltatás keretében

Amennyiben további kérdések merülnének fel az olvasókban, a leveleket az info@ek.szte.hu címre várják. Az ide érkező levelekre 24 órán belül igyekeznek válaszolni a könyvtár munkatársai, de a chat szolgáltatás is elérhető lesz a már megszokott üzemidőben.


Használati információk SZTE oktatók és dolgozók részére


A könyvtár tájékoztatja a Szegedi Tudományegyetem munkatársait, hogy az egyes szolgáltatásai az egyetemi oktatók és dolgozók számára a rendkívüli zárva tartás alatt is elérhetőek lesznek. Az SZTE munkatársai egyetemi azonosító kártyával, vagy az SZTE Klebelsberg Könyvtár által kibocsátott könyvtári olvasójeggyel az épület gazdasági bejárata (Zászló u.) felől beléphetnek a könyvtár területére. Belépéskor a kabátokat az Átriumban lehet letenni.


Nyitva tartás: hétköznapokon 8-16 óra között.


Igénybe vehető könyvtári szolgáltatások:

  • raktári kikérés és kölcsönzés
  • szakolvasótermi állomány helyben használata és kölcsönzése
  • számítógépek: az I. emeleti számítógépes kabinetben (1. sor)
  • könyvtárközi kérések leadása és átvétele
  • távoli elérések a proxy-szolgáltatásunk keretében

A könyvtár munkatársai megtalálhatóak lesznek:

  • a Kölcsönző pultnál
  • az I. és a III. emeleti olvasói térben

Az oktatók és dolgozók által lebonyolított új kölcsönzésekre a könyvtári szabályzat rendelkezései továbbra is érvényben maradnak. A gazdasági bejáratnál lévő áruvédelmi kapu a könyvtári protokollnak megfelelően továbbra is működni fog.


Azok az oktatók, munkatársak, akik nem rendelkeznek belépőkártyával vagy olvasójeggyel, az info@ek.szte.hu e-mail címen kérhetnek előzetesen segítséget. Az ide érkező levelekre 24 órán belül igyekeznek válaszolni a könyvtár munkatársai, de a chat szolgáltatás is elérhető lesz a már megszokott üzemidőben. Azonosító kártya vagy olvasójegy hiányában a belépés nem lehetséges.


A munkatársak számára biztosított szolgáltatások köre a 2020. március 12-én ismert rendelkezések alapján kerültek meghatározásra. Amennyiben ezekben később esetleg változás történne, a könyvtár ezen szolgáltatások körét módosíthatja. A további intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fognak a könyvtár Facebook oldalán és honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek