Bezár

Hírarchívum

CE1569_ProsperAMnet_scientific_conference_20200207_Photo2

Nemzetközi színtéren mutatták be a ProsperAMnet projekt szolgáltatási radarjának prototípusát

Nemzetközi színtéren mutatták be a ProsperAMnet projekt szolgáltatási radarjának prototípusát

2020. március 17.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével, 10 közép-európai partner együttműködésével immár 10 hónapja tart a ProsperAMnet – Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztése – elnevezésű projekt megvalósítása. A hamarosan megjelenő szolgáltatási radar első prototípusát a New York-i AAAI 2020 konferenciát kísérő workshopon mutatták be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

interreg_330x330A ProsperAMnet célja, hogy támogassa az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártókat abban, hogy sikeresek legyenek a szolgáltatási területükön.


Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar kutatói a ProsperAMnet projektben egy olyan mesterséges intelligencia algoritmusokra épülő, az interneten fellelhető adatokat automatikusan feldolgozó radar szolgáltatáson dolgoznak, ami segítséget nyújt a cégek terjeszkedési stratégiájának kialakításában. A létrejövő eszköz a céges weboldalak automatikus elemzését elvégezve meghatározza azok iparági besorolását, ezt követően a hasonló profillal rendelkező külföldi vállalatokkal kapcsolatos információkat oszt meg a felhasználókkal. A létrejövő radar szolgáltatás a természetesnyelv-feldolgozás és gépi tanulás eszköztárára építve, számos nyelv és adatforrás feldolgozására lesz képes európai és tengerentúli cégek vonatkozásában.


A ProsperAMnet hamarosan megjelenő szolgáltatási radarjának első prototípusát a New York- i AAAI 2020 konferenciát kísérő KDF (Tudásfejtés a strukturálatlan adatokból a pénzügyi szolgáltatásokban) workshopon mutatták be.


További információ a projekt márciusi hírlevelében.

 

Korábban írtuk:

Mesterséges intelligencia algoritmusokra épülő radar szolgáltatáson dolgoznak az SZTE szakemberei

Innovatív eszközök a gyártástechnológiát alkalmazó gyártók támogatására

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek