SZTE Info

pneu2

II. helyezést ért el a Mérnöki Kar csapata a XIII. Pneumobil Versenyen

Az évente megrendezett nemzetközi mérnöki kihívásban idén módosított forgatókönyvet követve, virtuális módon bírálták el a mérnökhallgatók által tervezett pneumobilok terveit. A versenyen a Pepp-Air csapat az előkelő II. helyet szerezte meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A jelenlegi nemzetközi járványhelyzetre és az érintettek iránt érzett aggodalomra tekintettel a verseny idén módosított forgatókönyv szerint zajlott, amely ezúttal is lehetővé tette, hogy a részt vevő hallgatók összemérjék tudásukat, miközben biztosította minden résztvevő biztonságát, fókuszban tartva a mérnökhallgatók tehetségét és innovációit. 9 ország 24 egyeteméről összesen 48 csapat vett részt a versenyen, ahol a jelentkezők 4 kategóriában mérhették össze tudásukat.


A Pepp-Air csapat létszáma idén 5 főre csökkent, de a csapattagok így is megküzdöttek a nehézségekkel.

Lelkes, kitartó munkájuk révén, valamint felkészítő tanáruk támogatásával a legjobb műszaki dokumentációk kategóriában a dobogós, II. helyet szerezték meg. I. helyen holtversenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Estonian University of Life Sciences intézmények hallgatói végeztek. (Részletes eredménytábla ITT tekinthető meg)


Külön érdekesség és elismerés, hogy a verseny szervezői az idei verseny 'reklámarcának' a Pepp-Air 2019-es autóját választották.


Csapattagok:

Horváth Zsombor csapatkapitány, Kollárovszky Tamás, Muci Szabolcs, Szentpétery Farkas, Dohány Tamás


Felkészítő tanár:dr. Tóth István Tibor CSc.


Ezúton gratulálunk a felkészítő oktatónak és a csapattagoknak szép eredményhez!

pneu3_450x330
A Pepp-Air csapat tagjai tavaly, az Aventics 2019-es kihívásán.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.