Bezár

Hírarchívum

SZTE_CWUR

Idén tovább javított helyezésén a Szegedi Tudományegyetem a CWUR rangsorban

Idén tovább javított helyezésén a Szegedi Tudományegyetem a CWUR rangsorban

2020. június 08.
2 perc

További 25 hellyel lépett előrébb idén a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, a lista szerint az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon. A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, melyek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 202/2021-es listáján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tavalyi 692. helyről lépett előre a 667. helyre – 25 helyet javítva – a Szegedi Tudományegyetem a CWUR világrangsorában. Ezzel az SZTE a világ egyetemeinek első 3,4 százalékába tartozik a CWUR szerint. Magyarországi viszonylatban az intézmény a harmadik legjobb helyezést érte el, csupán két fővárosi intézmény előzi meg. Ezzel az eredménnyel pedig a legjobb vidéki egyetem címet is magáénak tudhatja a szegedi universitas.


A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben felállítja a világ egyetemeinek rangsorát. 20 ezer felsőoktatási intézmény közül hét szempont alapján választják ki a világ kétezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézettségét.


A rangsor 8 Magyarországon működő intézményt sorol a legjobb kétezer közé. A top 5 hazai felsőoktatási intézmény között az SZTE mellett az ELTE (588. hely), a Semmelweis Egyetem (666. hely, közvetlenül az SZTE előtt), a Debreceni Egyetem (684. hely) és a BME (898. hely) is helyet kapott. A listára felkerült a PTE (1052. hely), a CEU (1678. hely) és a Pannon Egyetem (1929. hely) is. A világrangsort idén is három egyesült államokbeli intézmény vezeti. Első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll.


A teljes lista itt elérhető: CWUR 2020/2021

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek