Bezár

Hírarchívum

Elrajtolt a 39. 5vös 5km futóverseny

Elrajtolt a 39. 5vös 5km futóverseny

2020. június 22.
2 perc

Újabb digitális versenyre hívják az egyetemi hallgatókat és dolgozókat! Most egy olyan futóversenyen vehetnek részt a vállalkozó szelleműek, amely egy egész nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A verseny résztvevőinek június 19. és 24. között kell 5km-t futva megtenniük, melynek teljesítését egy képernyőfotóval bizonyíthatják a nevezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg először az Eötvös Lórándról elnevezett különleges futóversenyt, az 5vös 5km-t Horváth Ákos, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docensének kezdeményezésére. Idén, a koronavírus járvány miatt a népszerű májusi sporteseményt az ELTE hallgatói az online térbe szervezték. A szervezők célja, hogy mozgásra motiválják hallgatótársaikat itthon és külföldön is egyaránt. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség is, ugyanis kiemelt jelentőségű, hogy minél több sportembert bevonjanak a teljesítők körébe.


Az online versenyre egészen pontosan 5 nap, 5 óra és 5 perc áll rendelkezésre, és a világ bármely pontjáról teljesíthető. A távot tehát 2020. június 19. (péntek) 17:05 és június 24. (szerda) 22:10 közötti időszakban kell lefutni. A kültéren futók GPS-es eszközzel rögzíthetik a futásukat, ezzel lehet igazolni a teljesítést, de kivételesen teremben, futópadon is lefutható a táv. A verseny lezárultával a szervezők összesítik a rendszerbe feltöltött adatokat és így születik meg majd az eredménylista.


Csatlakozz te is, hogy a hazai sportélet több jeles képviselőjével együtt vehess részt a versenyben. A kezdeményezéshez ugyanis már csatlakozott dr. Kovács Antal olimpiai bajnok judo-s, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó és Bíró Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya is.


Nevezés és a táv teljesítését igazoló fotó feltöltése a futást követően az eotvos5.elte.hu honlapon található űrlap kitöltésével lehetséges, mellyel egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni. A versenyen való részvétel ingyenes!


Aktuális információk elérhetők a Facebook eseményben. Kérdés esetén az alábbi e-mail címen lehet tájékoztatás kérni: info@eotvos5.eltehu.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek