Bezár

Hírarchívum

IMG_5279-002

Együttműködik az SZTE a Limoges-i Egyetemmel

Együttműködik az SZTE a Limoges-i Egyetemmel

2020. július 13.
2 perc

Kettős diploma kiadásáról szóló megállapodást írt alá 2020. július 13-án a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar dékánja, Prof. Dr. Gyenge Zoltán és Céline Meslier, a Limoges-i Egyetem rektorhelyettese. Az aláírás csak az első lépése egy hosszú távú együttműködés kiépítésének.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Francia Tanszéke szoros tudományos együttműködést ápol számos francia egyetemmel, köztük a dél-nyugat franciaországi Nouvelle Aquitaine régió egyik dinamikusan fejlődő egyetemével, a Limoges-i Egyetemmel. A személyes szakmai kapcsolatok nyomán kialakult tudományos együttműködésnek először a 2017-2018-ban az SZTE BTK Francia Tanszék és a limoges-i partner által elnyert, magyar-francia államközi megállapodás alapján működő Balaton-Hubert Curien program, majd 2017-től az SZTE EFOP 343.16 AP3 „Nemzetköziesítés” elnevezésű projektje adott intézményes keretet.


IMG_5288


A támogatások példaszerű felhasználása és a több éves intenzív előkészítő munka közös eredményeként a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és a Limoges-i Egyetem eljutott a kettős diploma kiadásáról szóló megállapodás aláírásáig. Ennek köszönhetően az SZTE BTK Francia nyelv, irodalom és kultúra elnevezésű, kétéves MA-képzése végén a hallgatók mindkét egyetem diplomáját megkapják.


IMG_5287

 

- Jól ismerjük a Szegedi Tudományegyetem rangját, ezért fontos számunkra, hogy az egyik legkiemelkedőbb magyarországi felsőoktatási intézménnyel köthetünk együttműködési megállapodást – mondta a megállapodás aláírása után Céline Meslier, a Limoges-i Egyetem rektorhelyettese, akitől megtudtuk: a kortárs frankofón irodalom kutatása az egyik specialitása a Limoges-i Egyetemnek. Az intézmény régóta keresi azokat a partnereket, amelyekkel a francia kultúra terjesztése érdekében összefoghat.

IMG_5286

 

Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja azt hangsúlyozta, hogy a mostani aláírás csak az első lépése egy hosszú távú együttműködés kiépítésének. A további együttműködési lehetőségek feltérképezése miatt Céline Meslier egyetemi vezetőkkel is találkozott és ellátogatott az ELI-ALPS lézeres kutatóközpontba is, hiszen a környezetvédelmi jog és a matematika mellett a lézerfizika lehet az a terület, amelyben szoros szakmai együttműködés jöhet létre a két egyetem között.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek