Bezár

Hírarchívum

IMG_9679

Közbeszerzési Konferenciát tartott az SZTE az ELI-ben

Közbeszerzési Konferenciát tartott az SZTE az ELI-ben

2020. január 21.
3 perc

A közbeszerzési eljárások előkészítését helyezték fókuszba neves hazai szakértők a Szegedi Tudományegyetem által rendezett szakmai konferencián az ELI – ALPS Lézeres Kutatóközpontban január 15-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei év első közbeszerzési tárgyú konferenciáját tartották Szegeden, az ELI-ALPS lézeres kutatóközpontban január 15-én. Most először tartottak a kötelező FAKSZ továbbképzés keretében elismert, akkreditált képzést.


ELI_Kozbeszerzesi_Konferencia_2020_01_15_BA
Képgaléria a rendezvényről

 

Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettesének kezdeményezésére az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Üzleti Jogi Intézete által szervezett konferencia programjában a közbeszerzési szakma legnagyobb nevei jelentek meg előadóként olyan témákkal, amelyek a szakma iránt érdeklődőket a legjobban foglalkoztatják.


IMG_9682

 

- A Szegedi Tudományegyetem elkötelezett amellett, hogy az üzleti szféra igényeire megfelelő módon reagáljon, éppen ezért kiemelt figyelmet fordít a rövidebb, kifejezetten szakemberek számára szervezett képzésekre is - mondta el megnyitóbeszédében Prof. Dr. Gellén Klára. Az SZTE oktatási rektorhelyettese hozzátette: az egyetem korábban már saját kollégáinak is tartott közbeszerzési tárgyú képzést, 2017 őszén pedig kifejezetten az egyetemi szférában dolgozó szakembereknek rendeztek hasonló konferenciát. A mostani alkalom kiemelt értékét az adja, hogy a miniszterelnökség által akkreditált, tanulmányi pontszerzési lehetőséget biztosító konferenciát szerveztek, az Üzleti Jogi Intézet munkatársa, Dr. Herczeg Ágnes szakmai koordinálásával.


IMG_0010

 

A közbeszerzési eljárások előkészítése a közbeszerzés egyik legfontosabb, és legelső lépése, ami alapján az adott közbeszerzési igény megvalósításának stratégiai kérdései tisztázódnak, és dőlnek el. A konferencia témájának fókusza épp ezért a közbeszerzési eljárások átgondolt előkészítésére vonatkozott, ami az alapját jelenti egy sikeresen megvalósított közbeszerzési eljárásnak.


IMG_9707


A konferencia résztvevőit az eseménynek helyszínt adó ELI Lézeres Kutatóközpont ügyvezetője, Prof. Dr. Szabó Gábor köszöntötte. A szakmai program Dr. Fendler Judit megnyitójával vette kezdetét. Az SZTE kancellárja megemlítette, hogy a dinamikus beszerzési rendszer alkalmazása mint adaptív innováció egy olyan eljárási technika, amelyet Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem elsőként alkalmazott sikerrel kutatás-fejlesztési és innovációs beszerzéseire. Ezt követően Rigó Csaba Balázs a Közbeszerzési Hatóság elnöke a hatóság közpénzek átláthatósága érdekében végzett tevékenységéről beszélt nyitóelőadásában.


IMG_9894


A konferencián előadást tartott Dr. Kretter Diána a közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Dr. Puskás Sándor a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke, Dr. Kovács László a Közbeszerzési Hatóság Főtitkára, Dr. Nyikos Györgyi az NKE docense, Dr. Botos Barbara az ITM Klímapolitikáért Felelős helyettes államtitkára, Dr. Cser – Palkovics Tamás ügyvéd, Dr. Nagy Paulina az SZTE beszerzési igazgatója, és Dr. Hegyes Péter, az SZTE ÁJTK Üzleti Jogi Intézetének egyetemi adjunktusa.


A konferencián több mint száz közbeszerzési szakértő vett részt az ország minden pontjáról, amelyen a kiemelten fontos szakmai ismeretek megszerzése mellett a konferencián való részvételt a Miniszterelnökség akkreditációért felelős egysége 3 tanulmányi pontértékkel ismert el.



SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek