Bezár

Hírarchívum

Folytatódik az SZTE Junior Akadémia Esték előadás-sorozat

Folytatódik az SZTE Junior Akadémia Esték előadás-sorozat

2020. január 31.
1 perc

Az SZTE Junior Akadémiai Esték következő előadója Gál Béla, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nemrég nyugdíjba vonult igazgatója, aki Darwin útján – Élményeim Galápagoson és Ecuadorban címmel számol be egzotikus úti kalandjairól február 5-én a középiskolásoknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Milyen ízű a tengerimalachús? Hogyan néz ki a tengeri és a szárazföldi leguán szerelemgyermeke? Egyáltalán úszni, vagy napozni szeret? Merre folyik a víz az egyenlítőn, és miért nem működik egy kísérlet sem az Mitad del Mundo egyenlítői múzeumban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a biológia tanár, aki 3 hetet tartózkodott Ecuadorban 2019. október közepétől november elejéig.


Junior_Akademia_GB


Meglátogatta a varázslatos vadvilággal büszkélkedhető, és szigorúan ellenőrzött Galápagos-szigeteket, ahol saját szemével láthatta, milyen eredménye van annak, ha vigyázunk természeti értékeinkre. Most a február 12-i Darwin-naphoz közeledve – amely a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe – Gál Béla megidézi azt a csodás galápagosi világot, amelyet vizsgálva Darwin világot megrázó felfedezésekre, összefüggésekre jött rá.


További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek