Bezár

Hírarchívum

IMG_2599

Orientációs héttel segíti az SZTE új Erasmusos hallgatóit

Orientációs héttel segíti az SZTE új Erasmusos hallgatóit

2020. február 04.
2 perc

138 külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait a 2019/2020. tanév tavaszi szemeszterében. Az Erasmus+ program keretében 131 hallgató, a Makovecz program keretében pedig 7 hallgató érkezett az SZTE-re. Az ösztöndíjas hallgatók beilleszkedését 2020. február 3. és 5. között orientációs héttel segíti az SZTE NKI Nemzetközi Mobilitási Iroda.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tavaszi szemeszterben is 138 külföldi hallgató érkezett az SZTE-re az Erasmus+ és a Makovecz program keretében. Az Erasmus+ program keretében 131 hallgató érkezett 18 ország 65 város 77 egyeteméről, akik az SZTE 11 karán tanulnak. A legtöbben Spanyolországból érkeztek az SZTE-re, de Törökországból és Olaszországból is sokan választották a szegedi egyetemet. A legnépszerűbb karok között van a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, ahol 29-en tanulnak, az Állam- és Jogtudományi Kar, ahol 24-en kezdik meg tanulmányaikat, és az Általános Orvostudományi Kar is, ahol pedig 19 külföldi hallgató tanul majd.


IMG_2592

 

A Makovecz programnak köszönhetően 7 hallgató érkezett Szerbiából az SZTE-re, akik az SZTE JGYPK-n kezdik meg tanulmányaikat és csereprogramjukat februárban. A Makovecz program célja a magyarországi és külhoni magyar tannyelvű felsőoktatási intézmények közötti kölcsönös hallgatói mobilitások rendszerének megteremtése, az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakítása. A programban szülőföldjükön tanulmányokat folytató külhoni magyar felsőoktatási hallgatók és oktatók, valamint magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói és oktatói vehetnek részt.


IMG_2588


 

A Szegedi Tudományegyetem 2020. február 3. és 5. között orientációs héttel segíti a külföldi hallgatókat a beilleszkedésben. A programot Dr. Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte a hallgatókat. Beszédében elmondta, hogy az Erasmus csereprogram kitűnő lehetőség arra, hogy tanulmányaik mellett új barátokat is szerezzenek a hallgatók, és, hogy egy kulturális kalandban vegyenek részt. – Szeged egy nagy campus, hiszen az egyetemi épületek nagy része a belvárosban és a központban található. Ennek köszönhető az is, hogy nagyszerű egyetemi közösségi élet van Szegeden, és a szegedi egyetemen – mondta el Dr. Bene Tamás.


IMG_2605

 

A Szegedi Tudományegyetem már 540 Erasmus+ partnerintézménnyel áll kapcsolatban, így a programra jelentkező SZTE hallgatók a külföldi intézmények képzéseinek széles skálájából választhatnak. Az Erasmus program célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik, a programban résztvevő külföldi felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitás elősegíti a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését. A programról bővebb információ az SZTE Erasmus oldalán áll rendelkezésre.

 

SZTEinfo-Kocsis Bernadett

Fotó-Bobkó Anna


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek