Bezár

Hírarchívum

nyito_ARWU

Elsők között az SZTE az ARWU rangsorban

Elsők között az SZTE az ARWU rangsorban

2020. augusztus 17.
1 perc

Idén is a 601-700. helyre rangsorolták a Szegedi Tudományegyetemet a sanghaji Academic Ranking of World Universities listán. Ezzel az eredménnyel az SZTE Magyarországon holtversenyben az első.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nyilvánosságra hozták a 2020-as Academic Ranking of World Universities (ARWU) listát, ismertebb nevén a Sanghaj-rangsort. A lista összeállításánál több mint 2000 felsőoktatási intézmény tudományos munkáját vizsgálták meg a szakértők, ezek közül pedig a világ legjobb 1000 egyeteme került fel a nyilvános listára. A rangsor készítői 6 indikátor alapján értékelték az intézményeket, többek között figyelembe vették az oktatók, kutatók és az egykori hallgatók szakmai elismertségét (Nobel- és Fields-díjasok száma), a publikációs teljesítményt, a tudományos munkák idézettségét és az egy főre vetített akadémiai teljesítményt.


A kínai rangsorban a 601-700. helyre sorolták a Szegedi Tudományegyetemet. Hazai viszonylatban a szegedi intézmény a fővárosi Eötvös Loránd Tudományegyetemmel holtversenyben az első helyen áll.


Az ARWU júliusban nyilvánosságra hozott szakterületi rangsoraiban is eredményesen szerepelt a Szegedi Tudományegyetem: a fizika területén az intézmény a 401-500. helyezést érte el, ezzel az SZTE fizika képzése Magyarországon a harmadik legjobbnak számít. A klinikai orvoslás rangsorára is felkerült a szegedi intézmény. Idén a 401-500. hellyel az SZTE (holtversenyben a PTE-vel) a második legjobb intézmény Magyarországon ezen a területen.


A teljes világrangsor itt érhető el: Academic Ranking of World Universities 2020

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek