SZTE Info

futopad

Melyik kar jut messzebbre? – Versenyre hív a Sportközpont!

Versenyre hívja a vállalkozó szellemű hallgatókat az SZTE Sportközpont. Gyaloglás, futás, vagy biciklizés. Szinte bármilyen önerővel hajtott eszközzel nevezhetnek a hallgatók, a lényeg, hogy minél több kilométert tegyenek meg. Az SZTE hallgatói 2020. április 13. és május 18. között a CooSpacre tölthetik fel képernyőfotóikat a megtett kilométerekről, mellyel versenybe szállhatnak a „Leghosszabb távot teljesítő kar” és a „Leghosszabb távot teljesítő hallgató” címért is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Melyik kar jut el az alábbi helyekre virtuálisan, és ki teszi meg a legtöbb kilométert? Például: Siófok 200 km, Zadar 570 km, Korfu 980 km, Genova 1100 km, Athén 1250 km, Antalya 1730 km, Bilbao 2200 km, vagy akár messzebbre?


Virtuális versenyt indított az SZTE Sportközpont. A hallgatók 2020. április 13. és május 18. között gyarapíthatják saját karuk kilométereit. A versenyzőknek nincs más dolguk, mint egy képernyőfotóval bizonyítani, hogy hány kilométert sétáltak, futottak, bicikliztek, görkorcsolyáztak, vagy tettek meg bármilyen önerővel hajtott eszközzel. A képernyőfotókat a CooSpace felületére kell feltölteni.


ki_jut_messzebbre


Az SZTE CooSpace felületén először be kell jelentkezni az Egyetemi Sport online színtérre, majd az Online rendezvények alszíntérre. Ezt az „Ahová jelentkezhetek” link alatt találják a hallgatók. A továbbiakban már csak egy olyan applikációra van szükségük a résztvevőknek, amellyel mérni tudják a megtett kilométereket. A mozgás végén egy képernyőfotót kell készíteni a megtett távról melyet a CooSpace-re kell feltölteni. Az online rendezvények alszíntérben kell kitölteniük a versenyzőknek a vizsgatesztet, ahova feltölthetik a megtett kilométereiket igazoló képernyőfotót minden hét végéig. A képek feltöltésére és a versenyzésre egészen május 18-ig van lehetőség. A jelentkezési útmutató itt elérhető.


A versenyben résztvevők az egészségük megőrzése mellett hozzájárulhatnak karuk megtett kilométereihez, ugyanis a verseny végén valamelyik kar elnyerheti a „Leghosszabb távot teljesítő kar” címét is. A hallgatók közül az első három legtöbb kilométert megtett hallgató is elnyeri a „Leghosszabb távot teljesítő hallgató” címet. Ezeken kívül pedig 10 értékes nyereményt is kisorsolnak a résztvevők között.

Mozogj mindennap egészséged megőrzése érdekében és járulj hozzá, hogy a Te karod legyen a legsportosabb az SZTE-n!


Bővebb információ és segítség a jelentkezéshez az SZTE Sportközpont Facebook oldalán érhető el.


Az SZTE Mozdulj! Ki jut messzebbre? verseny az EFOP 3.4.3-16-2016-00014 pályázat keretében valósul meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.