Bezár

Hírarchívum

Startup training és prototípusépítő workshop a Szegedi Tudományegyetemen

Startup training és prototípusépítő workshop a Szegedi Tudományegyetemen

2019. szeptember 26.
2 perc

Október 9-én indul az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságának közreműködésével megvalósuló két programsorozat. A nívós eseményeken a résztvevők napjainkban releváns témákban mélyedhetnek el, képzéseken vehetnek részt, versenybe szállhatnak saját startup ötletükkel, melyet szakmai mentorok segítségével csiszolhatnak tökéletesre. Mindezek lehetőséget nyújtanak az SZTE hallgatóinak és kutatóinak, hogy fejlődjenek, tapasztaljanak, és megvalósítsák ötleteiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 9-én indul a Startup Training rendezvénysorozat. Tematikáját tekintve három részből áll, melyekből a legkiemelkedőbb a sorban harmadik, a november 20-ai ötletverseny. Ezt előzik meg a Design Thinking és a Growth Hacking című workshopok, melyek kettős feladatot látnak el. Egyrészt az aktuális téma iránt érdeklődő személyek informálódását és oktatását, másrészt a versenyre jelentkezők előzetes felkészítését.


A Startup Training rendezvénysorozat október 9-én 15 órától startol a Design Thinking workshoppal, melynek az SZTE Rektori Hivatal 5. számú terme ad otthont. A rendezvény témáját adó design thinking egy olyan interaktív folyamat, mely arra hivatott, hogy megpróbáljuk megérteni a felhasználót, megnevezni a kihívásokat, újra definiálni az esetleges problémákat, mindezt azért, hogy meghatározásra kerüljön egy megoldás vagy egy alternatív stratégia.


A rendezvénysorozatban másodikként kap helyet a Growth Hacking workshop, mely két napon keresztül, november 8-9-én 10 órától várja az érdeklődőket a Szent-Györgyi Albert Agórában. A workshop célja a leghatékonyabb és legeredményesebb módszerek azonosítása a vállalkozás növekedési pályára állításához.


A workshopsorozat megkoronázásaként ötletversenyen mérkőzhetnek meg a résztvevők, ahol szakmai zsűri előtt prezentálhatják vállalkozás ötleteiket. A zsűri javaslata alapján a legkidogozottabb ötletekkel rendelkező csapatok jutnak tovább a 2020-as döntőbe. Az SZTE szakmai mentorai személyesen nyújtanak segítséget az ötletek tökéletesre fejlesztéséhez, melyet nemzetközi környezetben mutathatnak be szerb csapatokkal versenyezve.


A Startup tréningekkel párhuzamosan október 11-ei kezdéssel egy négy alkalomból álló Prototípusépítő workshopsorozat is szerveznek. Az első tréningen, október 11-én a „Rasztergrafika, Vektorgrafika, 2D animáció” témakörökben a résztvevők megismerkednek néhány alapvető számítógépes grafikai eszközzel, mint például a Photoshop vagy az Inkscape. Lehetőségük nyílik továbbá 3 dimenzióban alkotni és ezeket az alkotásokat később „életre kelteni”. Mindezeken felül ízelítőt kapnak november 15-én az elektronika és a robotika világából.


Az események részleteiről a következő linkekre kattintva tájékozódhat:

Logo_honlapra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek