SZTE Info

KIemelt_Aletrnativ_gyakornoki

Munkahelyi tapasztalat + kredit = Az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja

Jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára, kedves hallgató! Miért jó ez a lehetőség? Mert a diplomaosztód időpontjáig egyetemi közegben vagy civil szervezeteknél munkahelyi tapasztalatot szerezhetsz. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy egyetem elvégzése után még sikeresebb légy a munka világában. Ráadásul a minimum 120 óra önkéntes szerződéssel végzett gyakornoki munkádért cserébe kreditet is kaphatsz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai tapasztalatot a diplomás pályakezdő esetében is elvárja a munkahelyek többsége. Minimális gyakorlat nélkül egy gyakornoki hely megpályázása is csekély sikerrel kecsegtet. De miként szerezhet szakmai tapasztalatot az, akinek fő foglalkozása, hogy egyetemistaként a diploma megszerzéséért tanuljon? E csapdahelyzeten segít át az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja.

 

Már közel 20 féle gyakornoki lehetőség közül válogathatsz. Csatlakozz az SZTE Karrier Iroda által koordinált Alternatív gyakornoki programhoz! Jelentkezz a fogadó szervezethez gyakornokként, ahol rugalmas, az órarendedhez illeszkedő beosztásban tapasztalhatod meg milyen egy munkahely belülről. Ismeretségeket szerezhetsz és olyan folyamatokra láthatsz rá, amikről korábban csak elméletben hallottál. A számodra kijelölt mentor segítségével olyan készségeket fejleszthetsz, amiket az iskolapadban kevésbé. A program végén 2 kredittel jutalmazunk és referencialevelet is kaphatsz, aminek később fontos jelentősége lesz az önéletrajzodban, pályakezdő álláskeresőként.

 

A feltételek: minimum 120 óra teljesítése egyetemi egységeknél és civil szervezeteknél, ahol önkéntes szerződéssel tudnak foglalkoztatni. Cserébe számos olyan előnyhöz juthatsz, amelyek segítségével könnyebbé válik későbbi elhelyezkedésed.

Melyek ezek az előnyök?

Például: Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, mely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. A gyakorlat kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni. Betekintést kaphatsz a szervezetnél folyó szakmai munkába, mindennapi munkavégzésbe, munkahelyi kultúrába. Egy mentort rendelünk melléd, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed. Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el.

Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e. Sikeres teljesítés esetén 2 kredittel gyarapodsz!


Programszervező, marketinges, pályázatíró, újságíró és / vagy fotóriporter, irodai asszisztens, programkoordinátor, PR gyakornok, PS4 klub társvezető, kisgyermeknevelő gyakornok és nemzetközi ügyvivő szakértő gyakornok. Csak néhány, a betölthető gyakornoki pozíciók közül. A részletes listát megtalálod az SZTE Karrier iroda honlapján:

További információk itt.

Kérdés esetén az SZTE Karrier Iroda részéről keresd: Kriska Kitti gyakorlat koordinátort – e-mail címe: gyakorlat@sztekarrier.hu, telefonszáma: 62/546-680.

 

Az egyetemi kurzus felvétel határidejéig minden szemeszterben jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 30.

IMG_6486

Dr. Piros Györgyit belgyógyász-kardiológust, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ osztályvezető főorvosát és testvérét, Piros Ildikót, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt páros interjúnkban a szívről kérdeztük. Arról a szívről, amit sokat emlegetünk, de alig ismerünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 18. 09:30 - 19. 12:30
 • október 19.
  11:00 - 13:00
  A Dóm téri központi épület 3. emeletén található Emlékkönyvtárban a 43.701 kötetes alapítványi gyűjteményből látható egy közel 10.000 kötetes reprezentatív válogatás. Kérjük, a látogatás tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a várható hőmérséklet 17°C. A Somogyi Károly Emlékkönyvtár zárt különgyűjtemény. Turisztikai célú látogatása a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tourinform közös programjai keretében lehetséges. Találkozás: a Somogyi-könyvtár adminisztrációs pontjánál. Fotózásra nincs lehetőség. Részvételi díj 500 Ft
 • október 19.
  16:00 - 18:00
  Ajándék tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket a Fekete házban október végéig minden szombaton 16.00 órától. A tárlatvezetéseken bárki ingyenesen részt vehet a belépőjegy megváltásával.
 • október 19.
  18:00 - 23:00
  Klasszikus jamaicai party a Nyugi Kertben a Diversity Sound System selektjainak jóvoltából. Roots reggae, dancehall, dub minden mennyiségben, autentikus karibi hangzás az esős őszi napok ellensúlyozására.
 • október 20.
  17:00 - 19:00
  A foglalkozásokat vasárnaponként 17.00-19.00-ig tartjuk. Maximális létszám 20 fő.
  Előzetes regisztráció szükséges a kooperalo@szinhaz.szeged.hu címen.
  Az alkalmak részvételi díja 1000 Ft
  Foglalkozásvezető: Kállai Ákos színházpedagógus