Bezár

Hírarchívum

Kutatók Éjszakája: Hogyan lehet egészségesebb az internetezés?

Kutatók Éjszakája: Hogyan lehet egészségesebb az internetezés?

2019. szeptember 30.
2 perc

A Kutatók Éjszakáján, szeptember 27-én több száz programmal várta az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézete az egészségesebb internetezés programmal hívta fel a figyelmet az internethasználat előnyeire és hátrányaira.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen megjelentek olyan betekintést nyertek a digitális világ elméleti használatába, ami új ismeretekkel ruházta fel őket, és hasznukra válhat a mindennapokban. A résztvevők játékos feladatok segítségével mérhették fel internetezési szokásaikat. Szó esett arról, ki mennyit használja napi szinten az internetet: a jelenlévők saját belátásuk alapján körülbelül 3-6 óra internethasználatot állapítottak meg. Manapság sokan az internet segítségével látják el a napi munkájukat, itt kommunikálnak ismerőseikkel, és tájékozódnak a számukra érdekes témákról. Tehát nehéz nélkülöznünk az életünkben az internetet, ám a túlzott felhasználásnak meg vannak a hátrányai.


Egeszsegesebb_internetezes_KE


Rengeteg információ zúdul ránk az online térben és sokaknál előfordul, hogy csak céltalanul böngésznek. Így órák eshetnek ki az életükből, és előbb-utóbb az online világ rabjaivá válhatnak. Szükség van a tudatos használatra, így elkerülhető a függőség kialakulása. A megjelentek arra a megállapításra jutottak, hogy a fiatalok tájékoztatásával már az iskolákban is indokolt lenne a megfelelő használatra való oktatás. Sajnos sokan esnek online zaklatás áldozatává. Ilyenkor nagymértékű negatív tartalom jut el a bántalmazotthoz, ami rombolhatja az önbizalmát, önértékelését. Szerencsére már van megoldás a problémára. A zaklatót érdemes letiltani, figyelmen kívül hagyni. Ismétlődő zaklatás esetén a rendőrséghez is fordulhatunk – tudtuk meg Dr. Prievara Dóra Katalin előadásából.


A tudatos internethasználat képes okosítani, gazdagítani a felhasználót – hívta fel a figyelmet az SZTE JGYPK Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet tanársegédje. Éppen ezért mindenkinek érdemes fókuszálnia az optimális használatra. Ne engedjünk az online világ csábításának, uraljuk mi az életünket!


SZTEinfo - Szöveg: Mátó Gábor



Az SZTE 2019. évi Kutatók éjszakája című program-sorozatáról az SZTE NKI egyetemi hallgató gyakornokai tudósítottak:

 

Minden, amit a daganatkezelésről tudni kell – Kutatók éjszakája az SZTE Gyógyszerésztudományi Karon

 

Mik azok a poliaminok? – Kutatók éjszakája az SZTE Biológia Intézetében

 

Kutatók Éjszakája: Kik laknak az élelmiszereinkben?

 

Vakteszttel vizsgálták a Kutatók Éjszakáján a prémium, olcsóbb és kereskedelmi márkás virsliket

Kutatók Éjszakája: Életmentést szimulálva

 

Kutatók Éjszakája: Milyen a valóságban az igazságügyi orvosszakértők munkája?
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek