Bezár

Hírarchívum

kiemelt_OKF_2019
Ismét Őszi Kulturális Fesztivál a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét Őszi Kulturális Fesztivál a Szegedi Tudományegyetemen

2019. szeptember 25.
2 perc

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem összművészeti programsorozatát, az Őszi Kulturális Fesztivált. Október 1. és november 10. között 75 helyszínen, mintegy 300 rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája idén is megrendezi az egyetem összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.


A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is találunk. A műfaji sokszínűség mellett a másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés.

 

SZTE_OKF_2019_plakat


A programsorozat különleges fényfestéssel és fotókiállítással nyílik. Fenyvesi Anna, az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet vezetőjének kiállítását Dusha Béla fotóművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe október 1-jén, kedden 18 óra 30 perckor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület Átriumában. Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A színház és az irodalom iránt érdeklődők Bereményi Gézával, Udvaros Dorottyával és Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak. Koncerttel várja a közönséget – többek között – Herczku Ági és a Banda, Tandi Flora és Olasz Flóra, a Zűrös Banda, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Fool Moon és Szirtes Edina Mókus. A képzőművészet iránt érdeklődőket – többek között – Bakacsi Lajos festőművész és Gyeviki János szegedi fotóművész kiállításai várják.


A részletes programfüzet itt letölthető.

A Vers Délben programsorozat eseményei itt elérhetőek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek