SZTE Info

Innovatív eszközök a gyártástechnológiát alkalmazó gyártók támogatására

Közép-Európa korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártóit támogatja a Szegedi Tudományegyetem partnerségével megvalósuló ProesperAMnet projekt. A 10 közép-európai projektpartner együttműködésével zajló program fő célja két innovatív online eszköz kifejlesztése és biztosítása az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók számára, az ipari szolgáltatások értékesítésének javítása és a sikeresen exportálható szolgáltatások azonosítása érdekében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

interreg_330x330A ProsperAMnet 'A korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártók hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztését' jelenti. A projekt célja, hogy támogassa Közép-Európa korszerű gyártástechnológiát alkalmazó gyártóit (AM-eit), hogy kitűnővé váljanak szolgáltatási területükön.


A verseny és a változó kereslet miatt sok AM egészíti ki ipari szolgáltatásokkal portfólióját. Különösen a kkv-k számára az ipari szolgáltatások eladása és exportálása kulcsfontosságú stratégiai tényező a vállalati érték és a versenyképesség szempontjából. A közép-európai felsőoktatási intézményekből, üzleti támogató szervezetekből, kkv-kból és politikai döntéshozókból álló transznacionális hálózat kiépítésével széles körű tudásbázisra támaszkodva érik el a projekt fő célkitűzéseit. A ProsperAMnet közösen fejleszt két innovatív eszközöt az AM-ek támogatására.


További információ a projekt szeptemberi hírlevelében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *