Bezár

Hírarchívum

Digitális szakmai napot tartottak az SZTE-n

Digitális szakmai napot tartottak az SZTE-n

2019. szeptember 26.
2 perc

„A tanulás holnapja: a holnap tanulása!” projekt részeként szervezett digitális szakmai napot a Szegedi Tudományegyetem és a Boldogasszony Iskolanővérek konzorciuma. A projekt legújabb eredményeit 2019. szeptember 25-én mutatták be az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola és a Karolina Iskola tanárai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Boldogasszony Iskolanővérek konzorciuma 85.000.000 forint támogatást nyert az EFOP-3.2.3-17-2017-00014 számú, „A tanulás holnapja: a holnap tanulása!” című projekt megvalósítására. A projekt a Dél-alföldi régió három kiemelkedő fejlesztési tapasztalatokkal és széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkező köznevelési intézményében tűzte ki célul a digitális oktatás pedagógiai eszközrendszerének és támogató környezetének komplex kialakítását.


IMG_0845


A digitális pedagógiai módszertani csomagokra épülő pilot program bevezetése során született eddigi tapasztalatok megosztására szerveztek szakmai napot 2019. szeptember 25-én. A rendezvényen olyan új, a közoktatásban használt technikákat, digitális taneszközöket s azok alkalmazásának eddigi tapasztalatait mutatták be a tanítók és tanárok, mint például a LEGO digitális taneszközei és a Makerspace.

– Matematikai és logikai készségfejlesztésre és a természettudományos tárgyak oktatásába, akár még szövegalkotásba is beépíthetik a pedagógusok a digitális eszközöket – tudtuk meg Rozgonyi-Borus Ferenctől, a pályázat szakmai irányítójától.


Informatikai_workshop_2019_09_25
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.


A digitális szakmai napon hat előadó ismertette eredményeit. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolából Özvegy Judit tanító a tanítványaival LEGO-ból épített okos várost és okos kutyát mutatta be, mellyel a három kis általános iskolás nemzetközi versenyt is nyert. A Gyakorló Gimnáziumból Rozgonyi-Borus Ferenc tanár a versenyeztetés mikéntjéről beszélt. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájának két tanára is előadást tartott. Kuspi Zsolt, az intézmény informatika tanára és rendszergazdája a MakerSpace-t mutatta be. Előadásából megtudtuk: a MakerSpace egy olyan új közösségi tér, ahol keveredik a digitális technika a hagyományos szerszámokkal. Annusné Nagy Rózsa a digitális átállásról és a gamifikáció oktatásban betöltött szerepéről beszélt. A Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében Tarczal-Márta Edit tanár az IKT eszközök matematika órán, csoportmunkában betöltött szerepét mutatta be, Vig Ilona tanító az alsó tagozatosok oktatásában használt IKT eszközökről és lehetőségekről beszélt.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek