SZTE Info

nyito

Tizennyolcan szereztek bronz fokozatot az SZTE+ programban

Tizennyolc hallgató teljesítette eddig az SZTE+ program 12 kihívását, ezzel elérték a bronz fokozatot. A teljesítménnyel bekerültek az SZTE kiváltságos hallgatói közé, így különféle VIP lehetőségeket vehetnek igénybe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarországon először a Szegedi Tudományegyetemen indult el az SZTE+ program, amelynek célja, hogy a hallgatók olyan készségekkel gazdagodjanak, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatásban elsajátítható tananyagon. A programban résztvevőket színes programok és izgalmas kihívások várják.


Az SZTE+ kalandgyűjtő játéka augusztus végén, a beiratkozási héten indult. Az elsőéves hallgatók a Coospace-n megjelenő különféle kihívások közül válogathattak: például át kellett színezniük a Neptunt, vagy utazniuk kellett az SZTE+ kártyával igénybe vehető egyetemi városnéző különjáraton, a Hop-on Hop-off buszon.


Az elsőévesek számára nyitott programban 795-en kezdtek hozzá a kihívásokhoz, és összesen 1266 feladatot végeztek el. Eddig 18 hallgató teljesített legalább 12 kihívást, amellyel elérték a bronz fokozatot. Ezzel a teljesítménnyel bekerültek az SZTE kiváltságos hallgatói közé, így különféle VIP lehetőségeket is élvezhetnek.


SZTE


A bronz fokozatot elért hallgatókat 2019. október 3-án egy zártkörű ünnepséggel és meglepetés programmal várták a szervezők. A hallgatókat Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója köszöntötte. Prof. Dr. Gellén Klára elmondta, hogy az egyetem célja, végigkísérni a hallgatók egész pályafutását. Ez már középiskolás korban elkezdődik az SZTE Start ösztöndíjjal, folytatása pedig az SZTE+ program, amellyel életre szóló kalandokat és barátokat szerezhetnek az elsőévesek. A végzés után pedig mindenki csatlakozhat az Alma Mater Alumni programhoz, így továbbadhatja tudását.


IMG_1529


– Sokat gondolkoztam mi is az SZTE+ program? Arra jutottam, hogy a boldogság forrása, hiszen örömet okoz, az SZTE szolgáltató egységei pedig közelebb kerülhetnek a hallgatókhoz – mondta Szakál Péter oktatási igazgató köszöntőjében.


Az ünnepélyes oklevélátadás után a bronz fokozatot elért hallgatók Gyimes Ernő, az SZTE Mérnöki Kar egyetemi docensének vezetésével megismerték és kipróbálták a csokoládékészítés folyamatát. A résztvevők haza is vihették saját készítésű táblás édességüket.


IMG_1685


Az SZTE+ program kihívásaihoz folyamatosan lehet csatlakozni, a Coospace felületén újabb és újabb feladatok jelennek meg. Elindultak az ezüst fokozat kihívásai is, így októbertől a tapasztaltabb, felsőbb éves hallgatók is versenybe szállhatnak a VIP kiváltságokért.


SZTEinfo - Kocsis Bernadett

Fotó: Csukás Alexandra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.