Bezár

Hírarchívum

Magyar Könyvkiadók Napja a bölcsészkaron

Magyar Könyvkiadók Napja a bölcsészkaron

2019. október 04.
1 perc

„Az emlékezés nem más, mint megismerés” – ez volt a fő gondolata az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon megrendezett Könyvkiadók Napjának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Könyvkiadók Napja három éve indult útjára a szegedi egyetemen, céljául pedig azt tűzte ki, hogy a legjelentősebb, legszínvonalasabb magyar kiadók reprezentálhassák magukat. A könyvárusítással és irodalmi témájú előadásokkal összekötött esemény egyszersmind a bölcsészkar értékeit is képviselni akarja– hiszen nincs könyv sem írók, sem olvasók nélkül. Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a BTK dékána megnyitó beszédében, Csáth Géza gondolatát idézte, mely szerint egyetlen idő létezik: a jelen. A történtek átgondolása, a megismerésük egyfajta visszaemlékezés. Az emlékek az utólagos értékelésükkel válnak átélhetővé.


dekani_koszonto_Kiss_Izabella1_foto


A kétnapos rendezvény számos programmal várta az érdeklődőket október 1-jén és 2-án. Kedden – többek között – a már említett Csáth Gézára, illetve Térey Jánosra, Heller Ágnesre és Tandori Dezsőre emlékeztek, és könyvbemutatókat tartottak az írók és filozófusok a BTK-n és a Grand Caféban. Szerdán pedig három további helyen zajlottak a programok. Ezúttal az SZTE Klebelsberg Könyvtárban könyvbemutatóval kezdődött a délelőtti programok sora. Délután a Hattyas soron egy írók-filozófusok futballmeccset tekinthettek meg az érdeklődők. Az idei Könyvkiadók Napja a Grand Caféban zárult, egy írók-filozófusok felolvasóesttel és Mesterházi Mónika esszékötetének bemutatásával.


SZTEinfo - Szöveg: Holecska Tünde, fotó: Kiss Izabella

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek