Bezár

Hírarchívum

yunnan_university

A kínai Yunnan Egyetem diplomáját is megszerezhetik a GTK hallgatói

A kínai Yunnan Egyetem diplomáját is megszerezhetik a GTK hallgatói

2019. október 31.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, Dr. Kovács Péter október 24-én együttműködési megállapodást kötött Mr. Shuanglu Lianggal, a kínai Yunnan University Gazdaságtudományi Iskolájának dékánjával. A kettős diploma programnak köszönhetően a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás angol nyelvű mesterképzésen tanuló hallgatók képzési idejük egyik tanévét Kínában tölthetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kettős diploma programban részt vevő kínai partnerintézmény nem csupán tartományi, hanem országos szinten is Kína egyik legjobb egyetemének számít, a megállapodás tehát különösen jelentős, és mind az oktatás, mind pedig a kutatás területén új lehetőségeket biztosít mindkét fél számára.


A kettős diploma programnak köszönhetően a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás angol nyelvű mesterképzésen tanuló hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy két éves képzésük egyik tanévét Kínában töltsék egy újabb tekintélyes külföldi egyetem oktatásához csatlakozva, a képzés teljesítésekor pedig az SZTE diplomája mellett a partnerintézmény oklevelét is megkapják. A hallgatókon kívül az oktató és kutató munkatársak is részeseivé válhatnak a csereprogramnak, hiszen a szerződés többek között vendégelőadók fogadását, közös kutatási programok kidolgozását is tartalmazza. Az új együttműködés különösen jelentős, hiszen az SZTE GTK immár egy komoly távol-keleti felsőoktatási intézménnyel is szoros kapcsolatot ápol, a kínai gazdaság szerepének világgazdasági szintű növekedése pedig új lehetőségeket biztosít oktatási és tudományos területen egyaránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek