SZTE Info

futoverseny

Harmadik helyen az SZTE csapata

Kimagasló eredményt ért el az SZTE csapata a Rókaűzők Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon október 5-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 5-én, 25. alkalommal rendezték meg a Rókaűzők Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságot. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát a 12 fős csapatoknak szervezett megmérettetésen. Az SZTE csapata a dobogó harmadik fokára állhatott.


futoverseny1


A Pécs és Kaposvár közti, a Mecseken és a Zselicén is áthaladó 84,6 km-es távnak idén 7 egyetemi csapat vágott neki. A váltóverseny sajátossága, hogy a domborzati viszonyok miatt a szakaszok különböző nehézségűek. Ezek teljesítését a csapatok szabadon oszthatják fel maguk között. A 8 fiúból, és 4 lányból álló szegedi különítmény szoros küzdelemben végül 6 óra alatt ért célba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.