Bezár

Hírarchívum

nyito_GTK_IPAG_egyuttmukodes

A francia IPAG Business School-ban tanulhatnak az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatói

A francia IPAG Business School-ban tanulhatnak az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatói

2019. október 21.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a francia IPAG Business School-lal kötött szerződést október 16-án. A kar hallgatóinak a jövőben lehetősége lesz arra, hogy csereprogramon keresztül a neves francia intézményben végezzék el tanulmányaikat és sajátítsák el a diplomához szükséges tudást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az IPAG Business School a Shanghai Ranking adatai szerint Franciaország harmadik legjobb üzleti iskolája. Az intézmény világszerte több mint 130 külföldi egyetemmel áll kapcsolatban csereprogram keretében, de ahogyan Bernard Terrany, a francia delegáció tagja és az IPAG fejlesztésért és nemzetközi kapcsolatokért felelős képviselője fogalmazott, „Magyarország még hiányzott a listáról”.


Dr. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja már januárban megállapodást kötött a francia egyetemmel, így a jelenlegi szerződéses aláírás egy újabb lépés volt a karok közötti együttműködés irányainak meghatározásában. A csereprogram keretében az alap- és mesterszakos hallgatók mellett a kar oktatói, kutatói és adminisztratív munkatársai is lehetőséget kapnak a program nyújtotta lehetőségek kihasználására. Az együttműködés nemcsak az eddig meglévő szakokra, hanem a 2020/21-es tanévtől induló turizmus-vendéglátás alapképzési szakra is kiterjed. Az új szakon tanuló hallgatók ugyanúgy részt vehetnek külföldi képzéseken, továbbá a szakmai gyakorlatukat is végezhetik Franciaországban.


SZTE_GTK_IPAG_egyuttmukodes_2019


Az együttműködés nemcsak cserekapcsolati és Erasmus lehetőségeket hoz magával. A távlati cél egy kettős diploma program kialakítása, amely során a hallgatók az SZTE Gazdaságtudományi Karon töltött képzési idejük alatt a külföldi partnerintézmény oklevelét is megszerezhetik majd.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek