Bezár

Hírarchívum

Alma_Mater_mentorprogram_2019

Elkezdődött az Alma Mater mentorprogram 14. szemesztere

Elkezdődött az Alma Mater mentorprogram 14. szemesztere

2019. október 06.
2 perc

Tizennegyedik szemeszterét kezdte 2019 szeptemberében az Alma Mater Alumni mentorprogram. A Magyarországon egyedülálló, rendkívül népszerű programba a kezdetek óta már több mint 400 hallgató kapcsolódott be. A program célja, hogy a hallgatók betekintést kapjanak szakmájuk gyakorlati oldalába, és hasznos tapasztalatokat szerezzenek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mentorprogram hivatalos megnyitóján, 2019. szeptember 30-án, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja, Prof. Dr. Görög Márta köszöntötte a programban részt vevő mentorokat és mentoráltakat. – Régebben még nem volt olyan védőháló, motiváló közeg számunkra, amiben valaki felismerte volna, hogy mi az, amit hallgatóként tényleg szeretnénk, aki látta volna, hogy mit teszünk ennek elérése érdekében, és esetleg segített is volna ebben tanácsokkal, útmutatással – fogalmazott Prof. Dr. Görög Márta. Hozzátette: Az Alma Mater mentorprogram az a közeg, ahol mentor és mentorált számíthat egymásra, és a hallgatók olyan szakmai tudásra tehetnek szert, amely nagy előnyt jelent majd a munkaerőpiacon.


Alma_Mater_mentorprogram_2019_GM


Az idei szemeszterben Dr. Hoffmann Balázs, az SZTE ÁJTK egykori hallgatója és a Hoffmann Ügyvédi Iroda alapítója vehette át a Kiváló mentor oklevelet, melyet sokéves mentorálási munkájával érdemelt ki. Az ügyvéd elmondta: azért csatlakozott a programhoz mert látta, hogy ezen a területen a pályaorientációban rendkívül fontos a gyakorlati tapasztalat, és segíteni szeretne a hallgatóknak, hogy az igazi munkával való megismerkedés révén igazi versenyelőnyt, kiváltságot szerezzenek.


Alma_Mater_mentorprogram_2019_HB


Az idei őszi szemeszterben az SZTE 46 alumnusa mintegy 100 helyet kínált a hallgatóknak. Az Alma Mater mentorprogramba jelentkezett hallgatók és mentoraik először 2019. szeptember 30-án, a program megnyitóján találkoztak, ahol rövid bemutatkozások után egyeztettek a közös munka részleteiről és az elvárásaikról. Az Alma Mater mentorprogramjára az SZTE aktív vagy passzív, hazai vagy külföldi hallgatói egyaránt jelentkezhetnek. Egy diák akár többször is részt vehet a programban, amely már kurzusként is felvehető.


A programról további információ itt: SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram


SZTEinfo - Kocsis Bernadett

Fotó - SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek