SZTE Info

Alma_Mater_mentorprogram_2019

Elkezdődött az Alma Mater mentorprogram 14. szemesztere

Tizennegyedik szemeszterét kezdte 2019 szeptemberében az Alma Mater Alumni mentorprogram. A Magyarországon egyedülálló, rendkívül népszerű programba a kezdetek óta már több mint 400 hallgató kapcsolódott be. A program célja, hogy a hallgatók betekintést kapjanak szakmájuk gyakorlati oldalába, és hasznos tapasztalatokat szerezzenek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mentorprogram hivatalos megnyitóján, 2019. szeptember 30-án, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja, Prof. Dr. Görög Márta köszöntötte a programban részt vevő mentorokat és mentoráltakat. – Régebben még nem volt olyan védőháló, motiváló közeg számunkra, amiben valaki felismerte volna, hogy mi az, amit hallgatóként tényleg szeretnénk, aki látta volna, hogy mit teszünk ennek elérése érdekében, és esetleg segített is volna ebben tanácsokkal, útmutatással – fogalmazott Prof. Dr. Görög Márta. Hozzátette: Az Alma Mater mentorprogram az a közeg, ahol mentor és mentorált számíthat egymásra, és a hallgatók olyan szakmai tudásra tehetnek szert, amely nagy előnyt jelent majd a munkaerőpiacon.


Alma_Mater_mentorprogram_2019_GM


Az idei szemeszterben Dr. Hoffmann Balázs, az SZTE ÁJTK egykori hallgatója és a Hoffmann Ügyvédi Iroda alapítója vehette át a Kiváló mentor oklevelet, melyet sokéves mentorálási munkájával érdemelt ki. Az ügyvéd elmondta: azért csatlakozott a programhoz mert látta, hogy ezen a területen a pályaorientációban rendkívül fontos a gyakorlati tapasztalat, és segíteni szeretne a hallgatóknak, hogy az igazi munkával való megismerkedés révén igazi versenyelőnyt, kiváltságot szerezzenek.


Alma_Mater_mentorprogram_2019_HB


Az idei őszi szemeszterben az SZTE 46 alumnusa mintegy 100 helyet kínált a hallgatóknak. Az Alma Mater mentorprogramba jelentkezett hallgatók és mentoraik először 2019. szeptember 30-án, a program megnyitóján találkoztak, ahol rövid bemutatkozások után egyeztettek a közös munka részleteiről és az elvárásaikról. Az Alma Mater mentorprogramjára az SZTE aktív vagy passzív, hazai vagy külföldi hallgatói egyaránt jelentkezhetnek. Egy diák akár többször is részt vehet a programban, amely már kurzusként is felvehető.


A programról további információ itt: SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram


SZTEinfo - Kocsis Bernadett

Fotó - SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 30.

IMG_6486

Dr. Piros Györgyit belgyógyász-kardiológust, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ osztályvezető főorvosát és testvérét, Piros Ildikót, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt páros interjúnkban a szívről kérdeztük. Arról a szívről, amit sokat emlegetünk, de alig ismerünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 12.
  10:00 - 14:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.
 • november 12.
  19:00 - 20:00
  A túlsúly és annak egészségre ártalmas következményei ma már az egész világon fenyegető méreteket öltenek. A szívre, keringésre kifejtett hatások évtizedekig nem okoznak panaszokat, de ha már megjelentek, nagyon nehéz azokat visszafordítani. Milyen egészséget veszélyeztető hatásokkal jár a túlsúly, hogyan lehet a folyamatba beavatkozni? Hogyan, mennyit mozogjunk, ha meg akarjuk előzni a problémát, vagy testsúlyt szeretnénk csökkenteni, mely mozgásformák a legalkalmasabbak erre?
 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13.
  10:00 - 17:30
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében