SZTE Info

72619186_2302728326522797_8745141713506402304_o

Alma Mater Jubileumi kiállítás a TIK-ben

Tizenhét alkotó munkáját, fényképeket, rajzokat, festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők az SZTE Alma Mater MÁSkép(p) című kiállítássorozatának jubileumi, harmincadik tárlatán az SZTE TIK kávézójában, November 15-ig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Azt az üzenetet is magán hordozza ez az rendezvény, hogy elkötelezettek vagyunk, az iránt a bölcső iránt, ami bennünket éledezni segített, és segített abban, hogy az utunkat megtaláljuk – hallottuk Dr. Görög Mártától, az SZTE alumni ügyekért felelős rektori megbízottjától a MÁSkép(p) 30. Jubileumi kiállítás megnyitóján.


72285013_2302730046522625_5579271772882075648_o


Az Alumni ügyekért felelős rektori megbízott kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos az ember életében a sokszínűség és a közösségben való alkotás. Az egyéneket az elhivatottság, az elkötelezettség és az alkotás szabadsága köti össze, különösképpen az egyetemen. Ezt a gondolatmentet folytatta az egyik kiállító, Miskolczi Ágnes. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Központjának vezetője szerint, a kiállítás egy lehetőség, ami mindenkit arra inspirál, hogy ha van kreatívabb oldala, merje megmutatni azt.

 

Vainel Gergely Gyula, az SZTE volt hallgatója, az Alumni Mentorprogram önkéntes mentora, kiállító, elmondta, hogy milyen értékeket sajátított el az egyetemen töltött évek alatt. Ilyen például a küzdés, akarat és a nyitottság, melyek az életben nagy segítségére voltak.

 

A jubileum apropóján a szervezők újítással készültek: a kiállított képeket minden művész egy általa kiválasztott egyetemi egységnek adományozta.

 

A kiállítók: Balázs Andrea Katalin, Bobkó Anna, Dr. Dulic Sonja, Farkas Hajnalka, Fenyvesi Anna, Dr. Gyeviki János, Korom Fatime, Miskolczi Ágnes, Dr. Nagy Edit, Peták Mária, Szabó - Török Rozália, Szeleczky Noémi, Tóth Alisa, Vainel Gergely Gyula, Vörös Csaba, Wolcz Petra.


Képgaléria a rendezvényről.

 

 

SZTEinfo: Gergely Gabriella

Fotó: Kósa Boglárka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.