Bezár

Hírarchívum

Nagy számban jelentkeztek elsőévesek az Egyetemi Vers-és Prózamondó Versenyre

Nagy számban jelentkeztek elsőévesek az Egyetemi Vers-és Prózamondó Versenyre

2019. november 22.
1 perc

Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a hallgatók körében az NKI Kulturális Iroda versmondó versenye iránt. A jelentkezők között találni elsős egyetemistákat, de visszatérő hallgatók is vannak a mezőnyben. Az irodalom jegyében telik a november 25-én 17 órakor kezdődő verseny az egyetem központi épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája által meghirdetett Vers- és Prózamondó Versenyen a tehetséges SZTE-s hallgatók évről évre élnek a lehetőséggel, hogy bemutatkozzanak a közönség előtt. Idén sem lesz ez másképp.


A jelentkezők két általuk választott verssel, vagy prózával pályázhattak, amelyek közül az egyiknek lehetőleg kortárs szerző művének kellett lennie. Az így kialakult kortárs arcképcsarnokban találunk verseket Tóth Krisztinától kezdve Kányádi Sándoron át egészen Térey Jánosig. A kortársak mellett olyan kanonizált szerzők művei is megszólalnak, mint Kosztolányi Dezső, Pilinszky János, vagy az egykor a szegedi egyetemen tanuló Radnóti Miklós.


Összesen huszonhat SZTE-s hallgató jelentkezett a versenyre. Többségük versmondás kategóriában indul, de találunk a mezőnyben próza, sőt mesemondó fiatal egyetemistát is. A versenyzőknek közel a fele elsőéves, ami bizonyítja, hogy Szegedre minden évben szép számmal érkeznek a kultúrát kedvelő fiatalok. A hallgatók rangos szakmai zsűri előtt mutatkoznak be november 25-én, 17 órától. A zsűri elnöke Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház Igazgatója.


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak délután öt órai kezdéssel a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épületében.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek