SZTE Info

nyito_juttatas_2019

Béren kívüli juttatásokról állapodtak meg a szegedi egyetem vezetői

Az Egyetemi Érdekegyeztető Tanács Munkáltatói és Munkavállalói Oldal képviselői megállapodtak a 2019. évi béren kívüli juttatásokról, amelyre a szegedi egyetemen – az intézmény gazdasági lehetőségeit figyelembe véve – a 2019. évi költségvetésben összesen bruttó 205 millió forintot különítettek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem közalkalmazottai a közoktatásban részesülő gyermekek után a szeptemberi iskolakezdést megelőzően minden szervezeti egységben egységesen bruttó 15.000,-Ft támogatásban részesültek. Az iskolakezdés támogatása mellett az elkülönített keretből 2019. évben további támogatásra bruttó 150 millió forint áll rendelkezésre.


A támogatás juttatásának alapelvei:

 

Teljes-, illetve részmunkaidőben foglalkoztatott közalkalmazottak részére jár az alábbi elvek szerint:

 

 1. Juttatásban részesül, aki 2019. év október hó 1. napján - 2019. év május hó 2. napjától folyamatosan - a Szegedi Tudományegyetem közalkalmazottja, és a támogatás folyósításakor a közalkalmazotti jogviszonya fennáll.
 2. A 2019. év október hó 01. napját közvetlenül megelőző időszakban - ide nem értve a fizetett szabadságot - 30 napon túl távol lévő közalkalmazott nem részesül a támogatásban.
 3. 2019. év október hó 1. napján érvényes bruttó 280.000,- Ft jövedelemhatárig 28.000,- Ft és 350.000,- Ft jövedelemhatárig 20.000,- Ft támogatásra jogosult a közalkalmazott.
 4. A jövedelemhatár meghatározása során figyelembe vételre került valamennyi havi rendszeres bérelem (ide értve a rendszeres kereset-kiegészítést is), valamint a tárgyévben kifizetett eseti kereset-kiegészítés, továbbá illetménykiegészítés tárgyévi - 2019. év szeptember hó 30. napjáig számolt - időarányos része.
 5. Részmunkaidőben foglalkoztatott közalkalmazottak esetén a felső jövedelemhatár, illetve a támogatás összege időarányosan kerül megállapításra.
 6. A támogatás a 2019. novemberi bérrel együtt kerül kifizetésre a bérjegyzéken külön soron szerepeltetve.
 7. Több egyetemi jogviszonnyal rendelkező Részmunkaidős közalkalmazott részére - az SZTE-n további közalkalmazotti jogviszony szerinti munkaidőt is figyelembe véve - maximum napi 8 óra munkaidő erejéig teljes juttatás jár.
 8. Jogszabályváltozás miatt a támogatás bérjellegű juttatásnak minősül, melyre tekintettel a számfejtés keretében a munkabérből való levonás szabályai szerint adó-, és járuléklevonás, egyéb levonás, illetve adókedvezmény érvényesítés történik, a támogatás a bérjegyzéken külön jogcímen kerül feltüntetésre.

 

A munkavállalói oldal további javaslata:

Az Egyetemi Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói Oldal képviselői egyértelműen, az előző évekhez hasonlóan, a korábbi költségvetési megszorításokat megelőző gyakorlat szerinti, egységes – valamennyi közalkalmazottra kiterjedő – béren kívüli juttatási gyakorlat visszaállítása mellett foglal állást és a továbbiakban is törekszik ennek elérésére.


Az aláírt megállapodás itt elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • december 13.
  10:00 - 11:00
  Az SZTE TTIK BIológia Intézet előadása a laikus érdeklődők számára is érdekes új információkkal szolgálhat Ötziről, az 5300 éves gleccsermúmiáról.
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
 • 2020. január 8.
  17:00 - 18:30
  Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.