SZTE Info

nyito_juttatas_2019

Béren kívüli juttatásokról állapodtak meg a szegedi egyetem vezetői

Az Egyetemi Érdekegyeztető Tanács Munkáltatói és Munkavállalói Oldal képviselői megállapodtak a 2019. évi béren kívüli juttatásokról, amelyre a szegedi egyetemen – az intézmény gazdasági lehetőségeit figyelembe véve – a 2019. évi költségvetésben összesen bruttó 205 millió forintot különítettek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem közalkalmazottai a közoktatásban részesülő gyermekek után a szeptemberi iskolakezdést megelőzően minden szervezeti egységben egységesen bruttó 15.000,-Ft támogatásban részesültek. Az iskolakezdés támogatása mellett az elkülönített keretből 2019. évben további támogatásra bruttó 150 millió forint áll rendelkezésre.


A támogatás juttatásának alapelvei:

 

Teljes-, illetve részmunkaidőben foglalkoztatott közalkalmazottak részére jár az alábbi elvek szerint:

 

 1. Juttatásban részesül, aki 2019. év október hó 1. napján - 2019. év május hó 2. napjától folyamatosan - a Szegedi Tudományegyetem közalkalmazottja, és a támogatás folyósításakor a közalkalmazotti jogviszonya fennáll.
 2. A 2019. év október hó 01. napját közvetlenül megelőző időszakban - ide nem értve a fizetett szabadságot - 30 napon túl távol lévő közalkalmazott nem részesül a támogatásban.
 3. 2019. év október hó 1. napján érvényes bruttó 280.000,- Ft jövedelemhatárig 28.000,- Ft és 350.000,- Ft jövedelemhatárig 20.000,- Ft támogatásra jogosult a közalkalmazott.
 4. A jövedelemhatár meghatározása során figyelembe vételre került valamennyi havi rendszeres bérelem (ide értve a rendszeres kereset-kiegészítést is), valamint a tárgyévben kifizetett eseti kereset-kiegészítés, továbbá illetménykiegészítés tárgyévi - 2019. év szeptember hó 30. napjáig számolt - időarányos része.
 5. Részmunkaidőben foglalkoztatott közalkalmazottak esetén a felső jövedelemhatár, illetve a támogatás összege időarányosan kerül megállapításra.
 6. A támogatás a 2019. novemberi bérrel együtt kerül kifizetésre a bérjegyzéken külön soron szerepeltetve.
 7. Több egyetemi jogviszonnyal rendelkező Részmunkaidős közalkalmazott részére - az SZTE-n további közalkalmazotti jogviszony szerinti munkaidőt is figyelembe véve - maximum napi 8 óra munkaidő erejéig teljes juttatás jár.
 8. Jogszabályváltozás miatt a támogatás bérjellegű juttatásnak minősül, melyre tekintettel a számfejtés keretében a munkabérből való levonás szabályai szerint adó-, és járuléklevonás, egyéb levonás, illetve adókedvezmény érvényesítés történik, a támogatás a bérjegyzéken külön jogcímen kerül feltüntetésre.

 

A munkavállalói oldal további javaslata:

Az Egyetemi Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói Oldal képviselői egyértelműen, az előző évekhez hasonlóan, a korábbi költségvetési megszorításokat megelőző gyakorlat szerinti, egységes – valamennyi közalkalmazottra kiterjedő – béren kívüli juttatási gyakorlat visszaállítása mellett foglal állást és a továbbiakban is törekszik ennek elérésére.


Az aláírt megállapodás itt elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében