SZTE Info

GTK_2019

Tehetséges hallgatókat jutalmaztak a GTK-n

A GTK Tehetsége ösztöndíjakkal és vállalati támogatásokkal díjazták a legjobb közgazdászhallgatókat. A nyolcvan tehetséges diákot március elsején köszöntötték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi közgazdászhallgatóknak létrehozott ösztöndíjrendszer a tanulmányi eredmény, a szociális háttér, a nyelvtudás és a versenyeredmények alapján jutalmazza a tehetséges egyetemistákat. A hallgatók 100 és 50 százalékos ösztöndíjakban részesülhetnek, melynek célja, hogy az adott százalékban átvállalják a hallgatók önköltségi díját.


IMG_3125


A kari ösztöndíjak mellett vállalati és alapítványi ösztöndíjakra is pályázhatnak a hallgatók, ugyanis a GTK harmincnál több partnere csatlakozott a kezdeményezéshez. Ha egy hallgató vállalati ösztöndíjat nyer el, akkor a szakmai gyakorlatát annál a cégnél kell töltenie. Az ösztöndíjprogram nagykorúságát jelzi, hogy mostanra már a korábbi ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat, és évről évre több olyan támogatás talál gazdára, amelyet korábbi szegedi közgazdász hallgatók alapítottak.


IMG_3200


Az ösztöndíjátadó rendezvényen Dr. Kovács Péter, a kar dékánja és Dr. Vilmányi Márton prodékán köszöntötte a hallgatókat. – 2012-ben született meg az ösztöndíjprogram gondolata, azzal a céllal, hogy az önköltségessé vált képzésben anyagi támogatást nyújtsunk a hallgatóknak. Így jött létre a mai koncepció. Büszkén mondhatom, hogy ma már egyre több partnerrel tudunk együtt dolgozni, így a GTK Tehetsége ösztöndíj mellett vállalati támogatásokat is szép számmal oszthatunk ki. Az ösztöndíj ma már elismerésnek számít, mely a tehetséget, erőfeszítést és teljesítményt jutalmazza. Örömmel jelenthetem be, hogy idén összesen 80 hallgató munkáját ismerjük el GTK Tehetsége ösztöndíjjal és vállalati támogatással – mondta el Dr. Vilmányi Márton. A vállalati ösztöndíjakat Dr. Csáki Katalin, a ContiTech Rubber Industrial Kft. HR vezetője, Hefkó Levente, az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, és Farkas Tamás, a FourCreation alapító tagja adta át.


IMG_3139


Csukás Alexandra, a GTK harmadéves hallgatója idén 50 százalékos GTK Tehetsége ösztöndíjban részesült. Ennek köszönhetően tandíjának a felét átvállalta a kar. A gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató elmondta, hogy a kari ösztöndíj hatalmas segítség, a szülei is nagyon örülnek, hogy idén újra ösztöndíjat nyert. A fiatal tehetség már korábban is pályázott, így már nem először nyerte meg a pályázatot, melyre természetesen nagyon büszke.


IMG_3465


SZTEinfo- Kocsis Bernadett

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 19.
  10:00 - 13:00
  A Kar és a gyógyszerészképzés bemutatása, laborlátogatás
 • január 21.
  18:00 - 19:00
  Nyáry Krisztián nem akármilyen témával tér vissza Szegedre a Magyar Kultúra Napjának előestéjén: a Himnusz (talán kevésbé ismert) történetével!
  Jegyárak: kedvezményes 1.600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.300 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/NYARYKRISZTIAN200121 weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • január 22.
  18:00 - 19:00
  Irán – régi nevén Perzsia – mindig befolyásolta múltunkat, és jelenünket is. A több mint 2500 éves kultúra rányomta bélyegét a mai társadalmunkra. A klasszikus európai műveltséggel mindig szoros kapcsolatban élt. Az ősi selyemút révén nem csak árucikkek jutottak hozzánk, hanem az eszmék cseréje is fontos lépés volt. Az iráni és hazánk történelme között – annak ellenére – hogy nagy a távolság, sok közös vonás van. Csodálatos paloták, városok, terek és a régmúlt emlékeiről, és ami a legfontosabb, az ott élő emberekről szeretnék majd beszélni.
 • január 23.
  09:30 - 13:00
  Országos konferencia a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési rendszer tapasztalatairól, jövőjéről és fejlesztési lehetőségeiről, a Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézete (SZTE KÖVI) szervezésében
  Előadók: dr. Szikora Ágnes főosztályvezető (Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály); Ritter Attila intézményvezető, szakértő (Janus Pannonius Gimnázium, Pécs); Málnási-Szász Myrtill igazgató, szakértő (ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma); Szabó Győzőné tréner, ICF coach, a KÖVI oktatója; dr. Keczer Gabriella egyetemi docens (SZTE JGYPK), a KÖVI oktatója
 • január 23. 09:30 - 24. 16:20