SZTE Info

Trisha_OHehir

Fogászati konferencia a TIK-ben

A Magyar Fogorvosok Egyesülete 2019. május 9-11. között Szegeden rendezi meg Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című konferenciáját, számtalan nemzetközi szaktekintély részvételével az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A konferencia hét országból érkező tíz világhíres előadója a fogászat számos területét képviseli a parodontológiától az esztétikai fogászaton át a gyermekfogászatig. Az idei év a kettős nyitás jegyében két különlegességet is tartogat: igyekeznek bemutatni a közönségnek, a szakma jellegzetességeit a távoli országokban. Az előadók majdhogynem fele Dél-Amerikából érkezik, ezen felül egy különleges meghívott előadó érkezik Kínából. Az érdeklődő közönség kínai fogászati kiállítókat is találhat majd a kiállítótéren.


SymposiumSzegedMajus


A konferencia 14 éves múltra tekint vissza, mely idő során egy kerekasztal-beszélgetésből nemzetközi továbbképző rendezvénnyé nőtte ki magát. 2019-re majdhogynem 700 szakembert várnak, akik Magyarország minden tájáról, illetve a környező és igen távoli országokból érkeznek, hogy a fogorvostudomány legfrissebb kutatásairól, azok gyakorlati felhasználásáról értesülhessenek.


A konferenciáról további információ elérhető itt és itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.