Bezár

Hírarchívum

nyito_SZTE_Tajvan

Tajvani egyetemmel működik együtt az SZTE

Tajvani egyetemmel működik együtt az SZTE

2019. június 25.
2 perc

A gyógyszertudomány és a gyógyszerkutatás területén kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem és a tajvani Kaohsiung Medical University. A június 24-én aláírt keretmegállapodás lehetőséget teremt közös tudományos programok és kurzusok kidolgozására, az intézmények közötti oktatói és hallgatói mobilitásra, valamint vendégoktatók fogadására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tajvani Kaohsiung Medical University delegációja érkezett 2019. június 24-én a Szegedi Tudományegyetemre azzal a céllal, hogy együttműködési megállapodást írjanak alá a szegedi intézménnyel. A vendégeket Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója köszöntötte, és kívánt sikeres közös munkát a feleknek.


IMG_9394


– Az együttműködés elsősorban természetes vegyületek, növényi hatóanyagok kutatására irányul. A szegedi egyetemen növényi eredetű vegyületek, gyógyszerhatóanyagok izolálását, szerkezetvizsgálatát és farmakológiai vizsgálatát végezzük. Tajvanon olyan növényekből és természetes vegyületekből tudnak kiindulni, amelyekhez mi Magyarországon kevésbé férünk hozzá. Ezért is óriási lehetőség ez az együttműködési megállapodás. Büszkén mondhatom, hogy amikor a tajvani egyetem hallgatói, munkatársai érkeznek Szegedre, akkor kölcsönösen tudunk egymásnak újdonságokat, új módszereket mutatni, és a szakmai tapasztalatokat átadni – fogalmazott Dr. Zupkó István, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánja. Hozzátette: a tajvani egyetemmel való együttműködés előzményei 2008-ig vezethetők vissza. A keretmegállapodás hallgatók és oktatók mobilitási programjaira, közös pályázatokra, közös publikációkra és hasznosítható tudás esetén közös szabadalmakra is lehetőséget teremt.


tajvani_egyetem
Az együttműködési megállapodás aláírásán készült képek itt megtekinthetőek.


– A Kaohsiung Medical University Tajvan egyik meghatározó felsőoktatási intézménye. Az együttműködésnek köszönhetően szeptembertől két Phd hallgatót fogadunk a szegedi egyetemről, így mi is hozzájárulhatunk a jövő gyógyszerészeinek képzéséhez. Bízom benne, hogy a mai megállapodással együttműködésünk a gyógyszerésztudomány mellett más területekre is kiterjedhet, hiszen ahogy a szegedi egyetem, úgy a mi intézményünk is kínál orvosi és egészségügyi képzéseket is – mondta Prof. Yaw-Bin Huang, a tajvani egyetem gyógyszerésztudományi karának dékánja.


IMG_9412


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek