Bezár

Hírarchívum

kiemelt_gyerekklinika_takarok

Négymillió forint értékben speciális takarókat kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika koraszülött osztálya

Négymillió forint értékben speciális takarókat kapott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika koraszülött osztálya

2019. június 03.
2 perc

A Korábban Érkeztem Alapítvány négymillió forint értékben speciális textíliákat, valamint antibakteriális, teljes zaj- és fényszűrő tulajdonsággal bíró inkubátortakarókat adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika perinatális intenzív centrumának. A felajánlott eszközök a koraszülöttek fejlődését segítik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Korábban Érkeztem Alapítvány a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával közel négy millió forint értékben 17 antibakteriális, teljes zaj- és fényszűrő funkcióval bíró inkubátortakarót, valamint egyedi plédeket, és a babák kényelmét és fejlődését szolgáló speciális fészkeket adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) Gyermekgyógyászati Klinika perinatális intenzív centrumának (PIC). Gyorsabban fejlődnek ugyanis azok a koraszülött gyermekek, akiket kevesebb stressz és fájdalom ér az érzékszerveiken keresztül. A felajánlott eszközök ezt a folyamatot segítik, valamint szervesen kapcsolódnak Inga Warren professzor, angliai neonatológus februárban a PIC munkatársai számára tartott családbarát ellátási FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education) továbbképzéséhez, ahol azokat a technikákat és módszereket lehetett elsajátítani, melyek hozzájárulnak a koraszülöttek idegrendszerének védelméhez és fejlődéséhez.

 

gyerekklinika_takarok2


A szakemberek az új eszközökkel olyan állapotot tudnak majd teremteni, ami a FINE képzésen tanultakat a gyakorlatban is támogatják, és nem utolsó sorban kellemes színeket és barátságos környezetet biztosítanak az inkubátor kis lakói számára. Az Angliából származó speciális fészkeket kifejezetten klinikai használatra fejlesztették ki, és 300-1500 grammos testtömegű koraszülöttek ellátására alkalmasak.

 

gyerekklinika_takarok


A Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Dr. Fendler Judit az adományok átadásán úgy fogalmazott, hogy a dél-alföldi régió demográfiai helyzetének javítása érdekében az egyetem elkészítette azt a széleskörű, komplex programot, amelybe jól illeszthető a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal folytatott együttműködés a koraszülöttek minél magasabb szintű ellátása és gondozása érdekében. Hangsúlyozta, hogy a jövőben meg fog újulni a Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a koraszülött-ellátás új helyre költözik, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán pedig komoly fejlesztések valósulnak meg.


gyerekklinika_takarok3


Az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, Dr. Bereczki Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt tíz évben a koraszülött-ellátás orvosilag rendkívül sokat fejlődött, ma már szerencsére nemcsak arra tudnak figyelni, hogy a babát ne veszítsék el, hanem, hogy minél komfortosabb, „családbarátabb” minőségi körülményeket tudjanak biztosítani a babák mellett a szülők számára is. Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. operatív elnöke a bizalmat emelte minden szempont elé a közel négymillió forintos felajánlás odaítélése szempontjából, hozzátéve: a számukra rendkívül szimpatikus, átlátható módon működő alapítvány munkáját öt évvel ezelőtt kezdték el támogatni, mert vállalatuk kötelességének érzi a gyermeket vállaló nők segítését, valamint a koraszülöttek gondozási körülményeinek javítását.


SZTEinfo- Lévay Gizella

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek