Bezár

Hírarchívum

prezentaciosverseny

Prezentációs versenyt és workshopot hirdet az SZTE Tehetségpont

Prezentációs versenyt és workshopot hirdet az SZTE Tehetségpont

2019. január 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja tudományos prezentációs versenyt hirdetett azon egyetemi hallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A versenyhez kapcsolódóan február 6-án és 12-én workshopot szerveznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A prezentációs verseny célja a hallgatók tehetségének kibontakozása. A versenyzők a tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerülnek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további kutatásaikban, előadásaikban.

Értékelési szempontok: A képi megjelenítés, a technikai eszközök használata és a stílus is fontos. A közönség is szavazhat a versenyzőkre, így az érdeklődés felkeltése, valamint a zsűri számára az összbenyomás is értékelésre kerül. További pontokat ér a beszédstílus, gesztusok és a testbeszéd is. Az időkeretet (max. 7 perc/előadás) szigorúan be kell tartani, túllépés esetén a prezentáció nem folytatható tovább.

A döntő nyertesei értékes jutalmakban részesülnek!

Az egyetemi forduló időpontja: 2018. április 3. (szerda) 10 óra

Helyszíne: Szent-Györgyi Albert Agóra

Jelentkezési feltételek:

  • Bármely SZTE-s hallgató
  • Szabadon választott téma
  • Időtartam: max. 7 perc/előadás
  • Formátum: ppt, vagy prezi

A prezentációs technikák versenyhez kapcsolódóan két workshopot is hirdet az SZTE Tehetségpont, melyre az alábbiak szerint várják az egyetemi hallgatók jelentkezését.

 

  1. Meggyőző prezentáció 2019. február 6. 9-12-ig (Seres Erika, Toastmasters Retorika Klub Szeged, a 2018-as magyar nyelvű Toastmasters verseny nyertese, coach)


MEGGYOZO_PREZENTACIO

 

  1. Kreatív prezentációkészítés 2019. február 12. 10-14 óráig (Dr. Németh Zoltán, Dr.Prezi, TED coach, előadó és prezentációs szakíró, tréner, budapesti Toastmasters Klub egyik alapítója)

KREATIV_PREZENTACIOKESZITES

A workshopokra karonként 3-4 fő érdeklődő hallgatót várnak. A jelentkezés feltétele, hogy a kari prezentációs versenyen is részt vegyen a hallgató. A workshopok célja a hallgatók prezentációs készségeinek fejlesztése. A 4 órás workshopok teljesen ingyenesek. A kurzusok helyszíne a Szent-Györgyi Albert Agóra.


A workshop részletes felhívása itt elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek