SZTE Info

Jelentkezz a Tehetség-HÍD Programra!

A Szegedi Tehetség-HÍD Program már évek óta áll a középiskolai-egyetemi tehetséggondozás szolgálatában. Célja a középiskolás tehetségek felkarolása: a legjobb pályázóknak nyári tábort, mentori támogatást, szakkollégiumi tagságot vagy akár egyszeri egyetemkezdési támogatást biztosít.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tehetség-HÍD Programot az Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja. Az 1931-ben alapított kollégium a legkomolyabb tradíciókkal rendelkező vidéki szakkollégium Magyarországon. Karközi szakkollégium, így bármely szakos hallgató tagja lehet, számukra belső szakmai képzést, külön kollégiumi ösztöndíjakat, gazdag kulturális és közösségi életet ad.


hid_tabor_2019


A Programra az ország bármely pontjáról várják mindazon végzős középiskolás diákok jelentkezését, akik amellett, hogy korábbi tanulmányaik alatt is kitűntek tehetségükkel és lelkesedésükkel, a Szegedi tudományegyetemen kívánják folytatni tanulmányaikat. A kiemelkedő pályázókat egy ötnapos nyári táborba invitálják 2019. július 8. és 12. között. A táborlakók közül a legjobbaknak egyszeri egyetemkezdési támogatást vagy szakkollégiumi tagságot adományoznak, hogy a szakkollégium berkein keresztül továbbra is kibontakoztathassák tehetségüket.

A pályázat leadási határideje: 2019. június 3.

A pályázatokat elektronikus formában várják a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu email címre.

További információ a Program Facebook-oldalán, az alábbi e-mail címen kérhető és a kollégium weboldalán.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.