Bezár

Hírarchívum

kozbeszerzesi_dij_kiemelt

Közbeszerzési nívódíjjal ismerték el a Szegedi Tudományegyetem új beszerzési metodikáját

Közbeszerzési nívódíjjal ismerték el a Szegedi Tudományegyetem új beszerzési metodikáját

2019. december 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem, mint Ajánlatkérő az elsőként vezette be és alkalmazta azt a dinamikus beszerzési rendszert, amellyel könnyebben és gyorsabban bonyolíthatók a kutatás-fejlesztés és az innováció területén folyó projektek beszerzései. A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen alapított Közbeszerzési Nívódíjjal ismerte el árubeszerzés kategóriában a Szegedi Tudományegyetem pályázatát. A díjat Dr. Nagy Paulina, az SZTE beszerzési igazgatója vette át a budapesti ünnepségen 2019.december 12-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A dinamikus beszerzési rendszer alkalmazása mint adaptív innováció egy olyan eljárási technika, amelyet Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem előként sikerrel alkalmazott kutatás-fejlesztés és innovációs beszerzéseire. Ezt a sajátos beszerzési módszert az egyetemmel régóta együtt dolgozó Electool Kft-vel dolgoztuk ki – mondta dr. Nagy Paulina, az SZTE beszerzési igazgatója. – A jogszabály 2018 óta ad lehetőséget arra, hogy a módszert alkalmazzák az ajánlatkérők. A kutatás-fejlesztés folyamán a fogyóanyagok beszerzése nehezen tervezhető, és rendkívül rapid közbeszerzési megoldásokat kíván. Az általunk kidolgozott innovatív beszerzési technika a jövőben magával hozza, hogy jelentősen rövidebb idő alatt bonyolíthatók le a beszerzések. Ez a BDR időbeli dinamizmusa. A metodikának van egy úgynevezett személyi dinamizmusa, amelyben egy előminősítési rendszert hoznak létre, amely lehetővé teszi a folyamatos ki- és belépést a rendszerbe személyi oldalon, ezzel támogatják a kis- és középvállalkozások folyamatos csatlakozási lehetőségét a rendszerhez. A metodika tárgyi dinamizmusa pedig a kutatásokhoz szükséges anyagok változását menedzseli. Az innovatív módszer alkalmazásával a végső cél az uniós és hazai források közbeszerzésileg szabályos, a K+F+I szakma számára pedig hatékony kiszolgálása - fogalmazott a beszerzési igazgató.


közbeszerzesi_dij


Az sajátos beszerzési módszert az SZTE az Electool Kft. szakmai segítségével vezette be a gyakorlatába. A Szegedi Egyetem Dinamikus beszerzési rendszer alkalmazása, mint adaptív innováció című pályázatával a Közbeszerzési Nívódíj 2019 kategória második helyezettje lett. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben alapított Közbeszerzési Nívódíjra idén 2014. január 1. napján vagy azt követően indított és eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárással lehetett pályázni, melynek során a pályázó (ajánlatkérők vagy ajánlattevők) innovációs célokat előmozdító szempontokat érvényesített, és azok megvalósításra is kerültek.


3


A Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat december 12-én adták át a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a djíátadón elmondta: a Közbeszerzési Hatóság továbbra is kiemelt feladatának tekinti a közbeszerzési eljárásokban a zöld, szociális és innovatív szempontok alkalmazásának elterjesztését.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek