SZTE Info

kozbeszerzesi_dij_kiemelt

Közbeszerzési nívódíjjal ismerték el a Szegedi Tudományegyetem új beszerzési metodikáját

A Szegedi Tudományegyetem, mint Ajánlatkérő az elsőként vezette be és alkalmazta azt a dinamikus beszerzési rendszert, amellyel könnyebben és gyorsabban bonyolíthatók a kutatás-fejlesztés és az innováció területén folyó projektek beszerzései. A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen alapított Közbeszerzési Nívódíjjal ismerte el árubeszerzés kategóriában a Szegedi Tudományegyetem pályázatát. A díjat Dr. Nagy Paulina, az SZTE beszerzési igazgatója vette át a budapesti ünnepségen 2019.december 12-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A dinamikus beszerzési rendszer alkalmazása mint adaptív innováció egy olyan eljárási technika, amelyet Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem előként sikerrel alkalmazott kutatás-fejlesztés és innovációs beszerzéseire. Ezt a sajátos beszerzési módszert az egyetemmel régóta együtt dolgozó Electool Kft-vel dolgoztuk ki – mondta dr. Nagy Paulina, az SZTE beszerzési igazgatója. – A jogszabály 2018 óta ad lehetőséget arra, hogy a módszert alkalmazzák az ajánlatkérők. A kutatás-fejlesztés folyamán a fogyóanyagok beszerzése nehezen tervezhető, és rendkívül rapid közbeszerzési megoldásokat kíván. Az általunk kidolgozott innovatív beszerzési technika a jövőben magával hozza, hogy jelentősen rövidebb idő alatt bonyolíthatók le a beszerzések. Ez a BDR időbeli dinamizmusa. A metodikának van egy úgynevezett személyi dinamizmusa, amelyben egy előminősítési rendszert hoznak létre, amely lehetővé teszi a folyamatos ki- és belépést a rendszerbe személyi oldalon, ezzel támogatják a kis- és középvállalkozások folyamatos csatlakozási lehetőségét a rendszerhez. A metodika tárgyi dinamizmusa pedig a kutatásokhoz szükséges anyagok változását menedzseli. Az innovatív módszer alkalmazásával a végső cél az uniós és hazai források közbeszerzésileg szabályos, a K+F+I szakma számára pedig hatékony kiszolgálása - fogalmazott a beszerzési igazgató.


közbeszerzesi_dij


Az sajátos beszerzési módszert az SZTE az Electool Kft. szakmai segítségével vezette be a gyakorlatába. A Szegedi Egyetem Dinamikus beszerzési rendszer alkalmazása, mint adaptív innováció című pályázatával a Közbeszerzési Nívódíj 2019 kategória második helyezettje lett. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben alapított Közbeszerzési Nívódíjra idén 2014. január 1. napján vagy azt követően indított és eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárással lehetett pályázni, melynek során a pályázó (ajánlatkérők vagy ajánlattevők) innovációs célokat előmozdító szempontokat érvényesített, és azok megvalósításra is kerültek.


3


A Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat december 12-én adták át a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a djíátadón elmondta: a Közbeszerzési Hatóság továbbra is kiemelt feladatának tekinti a közbeszerzési eljárásokban a zöld, szociális és innovatív szempontok alkalmazásának elterjesztését.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében